Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté vyhráli benefiční hokejový zápas a pro malou Sofinku se SMA vybrali 77 tisíc korun

Autor: ran - 
7. září 2021
16:48

Sofinka (4) trpí nejtěžší formou SMA (spinální svalová atrofie), a pardubičtí městští strážníci proto pro ni uspořádali benefiční hokejový zápas. Borci z Pardubic utkání vyhráli a navíc vybrali 77 tisíc korun!

V sobotu proti sobě nastoupili pardubičtí městští policisté a tým HC Ronal group. Cílem nebylo jen si dobře zahrát, ale především sehnat peníze na dobrou věc. A tak ještě než se ozval první hvizd, který benefiční hokejové utkání zahájil, už se na čtyřletou Sofinku trpící SMA houfně vybíralo do kasičky.

Přispívali jednotlivý hráči, diváci i soupeř. Ten přijel dokonce s šekem na 20 tisíc korun. Dalších 57 tisíc se pak vybralo mezi lidmi. Štědrost všech příjemně překvapila. „Konečná suma 77 tisíc korun předčila očekávání všech zúčastněných a velice děkujeme všem, kdo malou usměvavou bojovnici podpořili. Veřejná sbírka ale pokračuje dál,“ uvedli pardubičtí policisté na svém webu.

Sofinka na zápas přijela s rodiči ze Senojed a s rozsvícenými plamínky v očích celý zápas nadšeně profandila. Její radost z neobyčejné akce pak ještě mohl znásobit fakt, že její favorité nad přespolními zvítězili 12:5. Výsledek zápasu byl však přece jen až druhořadý, hledělo se přece především na řádné naplnění kasičky. 

Ani poprvé, ani naposledy

Městská policie Pardubice nepořádala benefiční utkání v ledním hokeji poprvé – letos již akce nesla pořadové číslo 3.   

Každý, kdo se do sbírky na malou Sofinku také přispět, může peníze zasílat nadále na tento transparentní účet.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi