Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Banksyho kontroverzní dílo přemalovali! Znázorňovalo mrtvou dívku (†3)

Autor: ČTK - 
17. srpna 2021
07:18

Úřady ve východoanglickém městečku Great Yarmouth přemalovaly dílo britského umělce Banksyho kvůli tomu, že místním připomínala nehodu, při níž zemřela malá dívka. Graffiti znázorňuje dvě děti na nafukovacím člunu, který se vznáší ve vzduchu. Banksy se k autorství přihlásil zveřejněním na svých webových stránkách, napsal zpravodajský server BBC.

Tříletá dívka zemřela v roce 2018 na následky zranění hlavy, když pod ní praskla nafukovací trampolína. Blízko místa neštěstí pak Banksy tento měsíc umístil své dílo. Člun na něm nafukuje popíjející člověk, který nevidí, že jedno z dětí z odplouvajícího člunu padá. Městská rada přímořského letoviska v hrabství Norfolk rozhodnutí graffiti přemalovat označila za "správné, respektující místní lidi a pocity".

V prohlášení uvedla, že doufá, že bude dílo později obnoveno a "umístěno v příhodnější alternativní lokaci". "Banksymu za veškerá jeho úžasná umělecká díla děkujeme a plně si uvědomujeme, že o těchto okolnostech umělec nevěděl," dodala rada v prohlášení.

Video  Výstava World of Banksy je k vidění v kostele sv. Michala  - Veronika Foltová
Video se připravuje ...

andorea ( 17. srpna 2021 11:12 )

Žádnou mrtvou dívku neznázorňovalo! To si jen zase někdo něco domýšlí. A rozdíl mezi trampolínou a nafukovacím člunem je taky dost velký. Jednou se z té korektnosti dosti nekorektně po-eme.

Zobrazit celou diskusi