Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Máma má kůži od hlavy k patám pokrytou malými nádory: Kvůli nemoci ji vyhodili z práce

Autor: rc - 
4. srpna 2021
10:30

Jamila Gordonová (33) žije s bolestí každý den. Máma trpí genetickým onemocněním zvaným neurofribomatóza, kvůli němuž je její tělo pokryto stovkami bolestivých a svědivých nádorů! Svobodná máma, která žije na Amerických Panenských ostrovech, se kvůli svému vzhledu musí den co den potýkat se zvědavými pohledy cizích lidí, kteří si na ni prý ukazují.

Jamila Gordonová byla ještě malé dítě, když se na jejím břiše objevil malý nádor. Postupem času se začaly objevovat další a další, až nádory obsypaly celé její tělo. Lékaři jí diagnostikovali genetické onemocnění, které se nazývá neurofibromatóza. To zasahuje nervovou soustavu a způsobuje růst mnoha-četných nádorů.

Dnes třiatřicetiletá máma, která sama vychovává dceru, uvedla, že má na těle až dvě stě nádorů, které jí navíc způsobují velkou bolest. „Nádory bolí a jsou opravdu svědivé. Jsou po celém těle a na chodidlech, což ztěžuje chůzi. Mám jich příliš mnoho na to, abych je počítala, ale řekla bych, že jich mám víc než dvě stě,“ uvedla pro britský deník The Sun s tím, že kvůli svému vzhledu hodně trpí. „Jsem opravdu nervózní a deprimovaná. Trpím úzkostí, protože na mne lidé zírají,“ dodala Jamila s tím, že někteří lidé za ní přijdou a zeptají se, co jí je, a někteří prostě jen zírají a ukazují si na ni prstem.

V mládí prý měla problém začlenit se do kolektivu ve škole a naopak v dospělosti její zdravotní stav komplikuje získat a udržet si práci. Dřív prý pracovala ve školce a práci tam milovala. Děti ji měly rády, ale rodičům se údajně nelíbilo, že tam pracuje, a o místo přišla. Onemocnění je dědičné a bylo diagnostikováno i její dceři Tatyaně, která oslavila osmé narozeniny. „Dělám si o Tatyanu starosti, protože tím trpí také. Doposud se u ní objevily jen malé skvrny a doktor řekl, že jí neporostou nádory,“ dodala Jamila, která se stejně obává, aby se u dcery nerozvinula nemoc stejně jako u ní.

VIDEO: Dermatologie. Pět kroků, jak si samovyšetřit mateřská znaménka  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi