Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Martina s dětmi utíkala před tornádem oknem: Přišla o střechu nad hlavou

Autor: VaB - 
6. července 2021
05:00

Martina doposud bydlela se svými třemi syny v Lužicích u Hodonína. Když se obcí prohnalo tornádo, přišla o všechno. Před zkázou museli utíkat oknem. Teď potřebuje pomoc, polovina domu totiž musí k zemi.

24. června se obcemi na jižní Moravě prohnalo ničivé tornádo. Poničilo více jak 1500 domů, stovky jich budou muset jít k zemi. Mnoho lidí přišlo úplně o všechno a potřebují pomoc. Mezi nimi je i Martina Ševčíková.

„Nikdy bych nevěřila, že se (stane, pozn. red.) něco tak nepopsatelného. Ze dne na den můžeme přijít téměř o vše, co máme,“ píše Martina na stránkách Donia. Dosud společně se třemi syny bydlela v obci Lužice u Hodonína.

V domě žila jen se syny, je samoživitelka. Dva synové jsou ještě malí, jednomu je pět let, druhému osm. Když obci pustošilo tornádo, jejich domu se nevyhnulo. „Když nám padala střecha nad hlavou, schovali jsme se v přízemí a posléze utíkali oknem do ulice. Vypadalo to všude jako v hororu,“ popisuje dramatické chvíle máma.  

Celá ulice byla zničená, všude trosky domů, převrácená auta, unikající plyn. Zkáze neunikl ani jejich automobil. Se štěstím zachránili holé životy. „V domě jsme přišli téměř o vše, půlka domu jde dolů s celou střechou a vše ostatní je rozbité. Dům jsem budovala celé roky i se zahradou a nyní je vše pryč,“ popisuje zkázu nešťastná žena.

Opravit dům pro ni bude finančně, ale i psychicky velice náročné. Prosí proto o pomoc. Prostředky ze sbírky použije na opravu a obnovu jejich domu. Podpořit je můžete zde, lidé jim poslali už více jak 1,4 milionu korun.

Video  Moravská Nová Ves a její rekonstrukce po úderu tornáda  - David Malík
Video se připravuje ...

kralovna-vsech-mori ( 6. července 2021 17:38 )

Hele, chtělo by to spíš dalšího vola co ji udělá další kousek. Hele, sociálka a vyživné se hodí. No neber to

kralovna-vsech-mori ( 6. července 2021 17:36 )

Přesně tak. Prvně si mě pěkně musel vzít před fráterníkem, no a když se na mě vys-ral tak jsem mu nechala smrady co mně nedělal a hurá s tučným výživným do světa a za chlapama.

Jirik-ta ( 6. července 2021 16:25 )

Chtělo by to alespoň na zimu nějakou obyvatelnou zateplenou buňku. Pod plachtou to dlouho nepůjde. Přeji hodně štěstí.

Jirik-ta ( 6. července 2021 16:21 )

Jirik-ta ( 6. července 2021 16:21 )

Zobrazit celou diskusi