Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První tragický příběh oběti tornáda: Na těhotnou Martinu spadla železná konstrukce!

Autor: yks, ČTK - 
25. června 2021
17:44

Katastrofální úder tornáda na jihu Moravy způsobil astronomické škody, zranil desítky lidí a minimálně pět jich připravil o život. Jednou z obětí byla podle slovenských médií Martina, původem z Prešova, dcera známého hudebníka Františka Cmara ze skupiny Mloci. Tragédie je o to větší, že v době smrti měla být těhotná.

Velice tragickou zprávu přinesl na Slovensku prešovský Korzár. Týká se identity jedné z obětí, která nepřežila čtvrteční řádění tornáda na jihu Moravy. Jak uvedl, Slovenka Martina zahynula během bouře, když na ni spadla železná konstrukce. Podle televize JOJ k neštěstí došlo v obci Lužice a žena byla mrtvá na místě, ještě před tím, než se k ní dostali záchranáři.

Martina má být podle informací slovenských médií dcerou známého prešovského hudebníka Františka Cmara, který zdrcující zprávu slovenským médiím rovněž potvrdil. Žila v České republice a při neštěstí zahynulo bohužel také její nenarozené děťátko.

Jak Korzár také uvedl, informaci, že mezi oběťmi čtvrtečních bouřek a tornáda na jihu Moravy je i občanka Slovenské republiky, potvrdil v pátek mluvčí Ministerstva zahraničních věcí a evropskych záležitostí SR Juraj Tomaga. 

Martina je jednou z nejméně pěti obětí ničivého čtvrtečního tornáda, které si vyžádalo také desítky zraněných a způsobilo astronomické škody. Podle meteorologů se řítilo, po trase dlouhé 26 kilometrů a jeho stopa je 500 metrů široká.

Nejpostiženějšími obcemi na jihu Moravy jsou Týnec, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice, Hodonín, Hrušky a Břeclav, také ve Valticích jsou škody prakticky na všech domech i památkách včetně zámku zapsaného na seznamu kulturního dědictví UNESCO. 

Video  Zkáza obce Hrušky z dronu: Takhle tornádo zničilo obec na Břeclavsku  - Blesk - David Malík
Video se připravuje ...

dessy ( 26. června 2021 19:26 )

To máte pravdu. Zastavěné plochy přibývá, čím více je marketů, tím jsou narvanější, lesy pryč, na zbytku řepka, která tráví zbylou zvěř a některá je už také prý modifikovaná...? Smutné.

dessy ( 26. června 2021 19:16 )

Jak si můžete být jistý, že všichni kradou. Nikdo po vás nic nechce, tak aspoň nepište komentáře plné zloby.

ginkognito ( 26. června 2021 16:20 )

Já nejsem žádný multikulti a za mě bych nejraději polovinu lidstva postřílela, ale dostala jsem z Blesku sprda, protože říkám pravdu a takto to dopadá. Prostě stádo si hraje na něco, co není a smete nás to všechny.

dessy ( 26. června 2021 15:58 )

Můj názor, takové věci se zde nikdy nestávaly a bere to stále větší spád a sílu. Zkuste se nad vším zamyslet vlastní hlavou. Po bitvě je každý generál. To ještě vyčteme předkům že nestavěli parkoviště a silnice 5x širší?

ginkognito ( 26. června 2021 15:11 )

Jo, smutné. Co tady furt melete, že domy neměly věnce atd. - proč by je měly mít? Za 1000 let tady taková katastrofa nebyla a nikdo na ni nebyl připraven. Vy všichni, co máte v rodině 3 auta, jste nenažraní a furt máte málo, tak si uvědomte, kam to tady vše spěje, za chvíli budeme v p.... všichni.

Zobrazit celou diskusi