Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šedovlasá influencerka (41) skoncovala s barvením vlasů: Zlí lidé jí teď říkají babičko

Autor: jel - 
9. října 2021
05:00

Miranda Parkerová z amerického Michiganu říká, že začala šedivět, už když jí bylo kolem dvaceti let. Celé roky se to snažila zakrýt a za barvení utratila obrovskou sumu peněz. Nakonec se rozhodla, že přijme svůj přirozený vzhled a vlasy nechá takové, jaké jsou, přestože ji někteří zlí lidé urážejí a tvrdí, že vypadá jako babička.

Miranda říká, že celkem utratila za barvení vlasů v přepočtu téměř půl milionu korun. Když po dvacítce zjistila, že jí šediví vlasy, začala pravidelně chodit ke kadeřníkovi. „Když mi začaly šedivět vlasy, nechtěla jsem to přijmout a dělala jsem vše pro to, abych to zakryla,“ prozradila influencerka pro Daily Mail. „Někdy jsem si přála nechat vlasy přirozeně tak, jak jsou, ale v té době jsem na to neměla sebevědomí,“ dodala.

Na barveni chodila každý měsíc a unavovalo ji to. Nakonec se v červenci roku 2018 rozhodla, že si ponechá svůj přirozený vzhled. Tím, že na instagramu zveřejnila své krásné šedé vlasy, získala rychle mnoho fanoušků. Nyní její účet sleduje přes 86 tisíc lidí.

Většina z nich oceňuje to, že se Miranda nebála nechat si šedivé vlasy. Dostává prý desítky zpráv od jiných žen, které jí píší, že vypadá nádherně a díky ní mají pocit, že se také nemusí barvit. „Celou dobu jsem doufala, že některá slavná ženská celebrita si nechá přirozeně šedé vlasy. Po letech, kdy se to nestalo, jsem si uvědomila, že i já mohu pomoci ostatním ženám přijmout svůj přirozený vzhled,“ vysvětlila.

Vadí jí, že ve společnosti jsou šedé vlasy známkou stáří a stáří je špatné. Ona se naopak od té doby, co se nebarví, cítí mnohem lépe, je svobodnější a sebevědomější.

Přestože většina reakcí je pozitivních, najdou se i zlí jazykové, kteří se jí ptají, proč se rozhodla vypadat tak staře. „Hej, babičko, vypadáš na šedesát,“ stálo v jednom z komentářů. „Jedna kamarádka mi dokonce řekla, že mi nedovolí mít šedé vlasy, nakonec však změnila názor,“ uzavřela Miranda.

Video  Století barev na vlasy: Za návštěvu salonu se ženy styděly  - Allure
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi