Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ve věku 116 let zemřela nejstarší Američanka: Pyšnila se sto dvaceti praprapravnoučaty!

Autor: rix - 
19. dubna 2021
20:59

Hester Fordová se narodila v roce 1905. Přežila obě světové války, dvě velké pandemie. Měla 12 dětí, 48 vnoučat, 108 prapravnoučat a 120 praprapravnoučat! Až do konce svého života byla stále čilá.

„Byla oddaným pilířem naší rodiny a poskytovala nám všem potřebnou lásku, podporu a porozumění,“ uvedla podle serveru Daily Mail její pravnučka Tanisha Patterson-Powe. 

Fordová se narodila na farmě v Severní Karolíně. Tehdy byl v Bílém domě Theodore Roosevelt. Jinak tato babička zažila jednadvacet prezidentů! Hester strávila útlé mládí sbíráním bavlny. Poté se provdala za Johna Forda a v patnácti porodila první ze svých dvanácti dětí.

Úctyhodné na této Američance také bylo, že po smrti svého manžela v roce 1963 žila až do svých 108 let sama. Poté musela být po úrazu poprvé v životě hospitalizována a to její rodinu přimělo se k ní nastěhovat.

Byla to neobyčejně čilá žena. I v posledních letech svého života dokázala chodit na krátké procházky do přírody. Každý týden až do začátku pandemie navštěvovala pořád ten samý kostel.

„Po celém světě ji oslavují vedoucí různých komunit, sociální sítě, zahraniční důstojníci nebo prezidenti. Byl to cenný klenot naší společnosti,“ uvedla její pravnučka.

Video  Aktivní babička (99) přes pokročilý věk stále tančí  - Facebook
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi