Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babička (99) i přes pokročilý věk stále tančí: Miluji to a jsem silná, říká a těší se na 100. narozeniny

Autor: jel - 
17. března 2021
21:17

Aktivní babička Dinkie Flowersová (99) ze Sussexu v květnu oslaví sté narozeniny. Od tří let je vášnivou tanečnicí a procestovala svět. Učila dokonce iráckou královskou rodinu a toho, co miluje, se nevzdala ani v pokročilém věku. Udržuje se fit a několikrát týdně vede taneční kurzy. Před dosažením velkého jubilea se snaží získat peníze pro zdravotníky.

Do doby, než přišla první karanténa, dávala vitální babička taneční hodiny ve své garáži dokonce třikrát týdně. Nyní se rozhodla, že do té doby, než v květnu oslaví sté narozeniny, absolvuje tři třičtvrtěhodinové kondiční tréninky a tři dvacetiminutové procházky každý týden. Chce tak získat peníze pro charitu NHS Charities Together, která se věnuje zdravotníkům.

„Co záleží na tom, kolik mi je? Stále žiju a jsem silná, je jedno, jestli je mi 30 nebo 100. Miluji to a miluji tanec,“ řekla seniorka pro Daily Mail. Dinkie se naučila své dovednosti na londýnské Akademii divadelních umění Italia Conti. Později se zamilovala do krasobruslení a následně díky svým schopnostem procestovala svět.

V Iráku zůstala několik měsíců, aby naučila bruslit královskou rodinu. „Dinkie učila prince a byla tam několik měsíců, když měla odejít, nějaký šejk, který to kluziště koupil, si myslel, že s ním koupil i ji,“ popsala bizarní příhodu kamarádka Lesley Tomlinsonová. 

Tanečnice v pokročilém věku je maminkou dcery Sarah a babičkou čtyř vnoučat. V roce 2005 bohužel ovdověla. V osmadevadesáti letech se poprvé dokonce objevila na televizních obrazovkách, a to v taneční soutěži The Greatest Dancer.

Video  Aktivní babička (99) přes pokročilý věk stále tančí  - Facebook
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi