Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejbizarnější manželství? Mladá žena se vdala za lustr, muž zase za povlak na polštář

  • Autor: ran - 
    3. 1. 2021
    17:45

    Manželství s lidmi některým už zřejmě přijde fádní. Nejedna žena i nejeden muž se proto rozhodli vstoupit  – alespoň symbolicky – do manželství s něčím jiným. Třeba s lustrem, peřinou, psem, silikonovou pannou, vyfantazírovanou postavou a nebo se sebou samým. Najdou se i tací, co si „vyměnili prstýnky“ s Eiffelovou věží nebo nádražím... Může za tím být sexuální úchylka zvaná objektofilie, kdy daná osoba pojímá věc jako sobě rovnou bytost, s níž lze sdílet city a komunikovat, motivací k sňatku ale může být i únava z nefunkčních vztahů, recese anebo i bohulibý záměr. Přečtěte si o šesti lidech, kterým vzít si někoho jiného než člověka přišlo jako skvělý nápad.

  • 1.Lustr si vzala Amanda Liberty

    Říká si Amanda Liberty (36), žije v anglickém Leedsu a sociální sítě má napěchované fotkami sebe a lustrů, do kterých se zamilovala. Když se jí nějaký ten lustr líbí a přitahuje ji, nemá problém za něj dát tisíce a tisíce korun. Ráda se pak s ním fotí na sociální sítě, jak se s ním drží v náručí. Monogamního názoru na vztahy se nikdy moc nedržela a jejích oblíbenců tak není málo. Nakonec se ale „zasnoubila“  jen s jedním jediným. A to s lustrem Lumiere, který si objednala přes eBay z německého starožitnictví. Její vyvolený měří 71 cm v průměru, je mu 92 let a Amandu stál v přepočtu přes 11 600 korun.

    Byla to prý láska na první pohled a od té doby, co spolu randí, už nedokáže dát celé srdce žádnému jinému z jejích 25 lustrů tak jako jemu. Ale i tak si s ostatními lustry dost užije – ve volném čase se totiž věnuje renovaci a udržování několika desítek dalších lustrů, které si natahala do bytu. Do každého z nich byla zamilovaná, ale má je ráda i nadále, protože u každého oceňuje jeho osobnost, kterou neztrácí. „Vím, je to zvláštní, ale nejsem blázen,“ říká Amanda. Svůj lustr si ale bere každou noc s sebou do postele. A jak Amanda sama říká, ostatní lustry na něj nežárlí, protože si všichni báječně rozumí.

    Lidé s podobnou sexuální úchylkou, jako má ona, se nazývají objektofilové a jsou přitahováni věcmi. Velmi rozličnou škálou věcí. Před lustry byla i Amanda v dlouhodobém vztahu s něčím zcela odlišným, než jsou starodávná luxusní svítidla. Co to bylo, může napovědět její zvláštní příjmení… Ano, její miláček před Lumierem byla Socha svobody (v angličtině Statue od Liberty), kvůli které si rozená Whittakerová změnila i jméno. Skutečných vdavků se ale dočkal až lustr. Amanda s ním hodlá projít klasickým ceremoniálem i s výměnou prstýnků a sezvat na svatební hostinu všechny příbuzné a kamarády.

    Manželství jsou dnes lidé schopni uzavřít s ledasčím. Eiffelovka, lustr, pes nebo polštář jim sice ano neřekne, ale aspoň se neumějí bránit... Manželství jsou dnes lidé schopni uzavřít s ledasčím. Eiffelovka, lustr, pes nebo polštář jim sice ano neřekne, ale aspoň se neumějí bránit... | Facebook

  • 2.Ducha 300 let mrtvého piráta si vzala Amanda „Sparrow“ Largeová

    Amanda Largeová z irského města Drogheda (46) se zakoukala do ducha drsného piráta ošlehaného větry snad všech karibských moří – do Jacka Sparrowa, známého z populární filmové série o Pirátech z Karibiku. Námořní lupič a vyvrhel z ostrova Haiti, který byl před stovkami let popraven, Amandě učaroval. Bez váhání vrazila 4 000 liber (116 tisíc korun) do toho, aby sama vypadala o něco víc jako její láska Jack. Ráda se nechávala fotit a natáčet v pirátském a na své sociální sítě přehrávala scénky z filmu.

    Vztah začal pozvolna. Poprvé se jí prý duch zjevil v roce 2015. Během následujících měsíců se vracel čím dál tím častěji a budoucí páreček spolu začal čile komunikovat. Žena piráta sama identifikovala jako Jacka Teaguea, který se podle ní stal předlohou pro slavnou filmovou postavu (což ovšem odborníci rozporují). V roce 2016 její vztah vyvrcholil  - Jack se s Amandou oženil v mezinárodních vodách u břehů Irska a novomanželka začala připojovat jeho příjmení (Teague) ke svému. Oddával je „keltský šaman“ Patrick Eamon Carberry.

    Svazek ale dlouho nevydržel. Za dva roky od svatby na lodi se Amanda dala slyšet, že se se svým manželem rozvádí. Prý ji začal pronásledovat a dělat jí ze života peklo. Varovala proto všechny lidi, aby si nezahrávali s duchovním světem a nebrali ho na lehkou váhu. Mrzí ji, že si o ní lidé myslí, že je blázen nebo že trpí schizofrenií. O svých schopnostech spojit se s duchy zemřelých je skálopevně přesvědčena. „Pokud věříte v Boha, anděly nebo cokoli, co není z tohoto světa, pak věříte v duchy,“ říká rozvedená paní pirátová.

    Amanda Largeová se vdala za ducha piráta a zase se s ním nechala rozvést. Amanda Largeová se vdala za ducha piráta a zase se s ním nechala rozvést. | Profimedia.cz

  • 3.Strom si vzala Karem Cooperová

    Tento případ se od ostatních zásadně liší. Není výsledkem jiné sexuální orientace nebo hrátek se spirituálnem. Je naopak plodem velmi racionální úvahy, ač se značnou dávkou citu, bez něhož by žádná racionální úvaha neměla dost živin na to změnit se na akci. 100 let starý, rozložitý a košatý fíkus v parku ve městě Fort Myers na Floridě je pro místní významným referenčním bodem, jako pro Pražany i přespolní takový, řekněme, svatý Václav. A protože ho radnice chtěla nechat pokácet, zvedla se velká občanská vlna pro jeho záchranu.

    „Pro místní je tento strom strašně důležitý. To, že zasahuje nad obecní pozemek, který je na prodej za 1 milion dolarů, není ten správný argument na to ho pokácet. Lidé se pod ním žení a vdávají, já si vezmu jeho,“ řekla si v roce 2018 Karem Cooperová, která se tímto neotřelým způsobem pokusila přispět k záchraně výjimečného a krásného stromu. K jejímu kroku jí byly inspirací mexické ženy, které se podobným způsobem snažily bránit odlesňování.

    „Děláme si legraci, ale myslíme to vážně,“ řekla před obřadem, než se přistoupilo k symbolickému oddání. Cílem sice bylo „jen“ zvýšit povědomí lidí o záměru radnice, který by poměrně výrazným způsobem ovlivnil život místních lidí, ale svatba je svatba - nevěstu v bílém tak u paty stromu podpořil svědek (její kamarádka), prstýnky nesl její pes a sliby se pronesly slavnostně a se vší vážností. Strom dosud stojí.

    Karem Cooperová si vzala strom, aby ho pomohla ochránit před snahou města pokácet ho kvůli zisku a upoutala pozornost lidí k problému, který se dotýkal všech. Karem Cooperová si vzala strom, aby ho pomohla ochránit před snahou města pokácet ho kvůli zisku a upoutala pozornost lidí k problému, který se dotýkal všech. | Reprofoto ABC News

  • 4.Peřinu si vzala Pascale Sellicková i Lee Jin-gyu

    Pro Pascale Sellickovou (50) je její svatba s ložním prádlem možná více než úchylkou uměleckou performancí. Umělkyně z anglického Devonu sama sebe popisuje jako „hrubá, syrová a spektakulární exhibicionistka“. O své peřině tvrdí, že s ní má ten nejdelší, nejpevnější a nejintimnější vztah, jaký kdy v životě zažila. „Vždycky tady pro mě byla a vždy byla připravena mi poskytnout hřejivé objetí,“ řekla o své peřině Pascale v roce 2018, kdy se na svatbu právě chystala.

    Tradiční japonský velkoformátový „polštář“ zvaný dakimakura zase pojal za choť Japonec Lee Jin-gyu. Udělal to hlavně proto, že se zamiloval do jeho rozměrného potisku – s vyobrazením oblíbené animované postavičky. Svatbě předcházelo šestileté „chození“ a nyní svoji polštářovou ženu bere všude. Manžel si s ní v klidu zajde do restaurace, parku i na pouť.

    Pascale Sellicková se zamilovala do své peřiny, protože je prostě nejlepší. Pascale Sellicková se zamilovala do své peřiny, protože je prostě nejlepší. | Instagram

  • 5.Psa si vzala Amanda Rodgersová

    Majitelka jednoho exempláře nejlepšího přítele člověka dovedla svoji lásku ke psům do extrému a za svého oříška jménem Sheba se provdala. Stalo se tak v srpnu 2012 - dlouho poté, co Amanda zkoušela štěstí ve svazku s mužem, který ale nevyšel a po krátké době se rozpadl. Tentokrát to zkusila se zvířetem a její svazek trvá i v roce 2020. Svatby, která se odehrála v chorvatském Splitu, se zúčastnilo 200 hostů.

    „Vím, že svatba s Shebou není skutečná v zákonném smyslu. Skutečné ale bylo mé stvrzení toho, co pro mě Sheba znamená. Nikdy na mě nebyla ošklivá a je v každé situaci šťastná. S muži jsem tohle nezažila,“ řekla Amanda Rodgersová k důvodům svého zvláštního rozhodnutí.

    Amanda Rodgersová si vzala svého voříška. Nikdy na ni nebyl hubatý a vždycky se tvářil šťastně. Amanda Rodgersová si vzala svého voříška. Nikdy na ni nebyl hubatý a vždycky se tvářil šťastně. | Profimedia.cz

  • 6.Samu sebe si vzala Laura Mesiová

    Říká se, že nikdo nemůže nikoho skutečně milovat, pokud nemiluje dostatečně sám sebe. Italská fitness trenérka obě části tohoto moudra spojila dohromady a hlavně ho pochopila po svém. Na její svatbě se sebou samou nechyběly dlouhé drahé bělostné svatební šaty, pořádný svatební dort a zástup družiček.

    K rozhodnutí vzít si Lauru Masiovou dospěla po mnoha vztahových nezdarech a kotrmelcích. V roce 2017 se jí rozpadl dlouholetý vztah a protože nechtěla být ve 40 nezadaná a bez manžela, skočila do toho po hlavě. Její svatba ale samozřejmě nevytvořila žádný zákonný závazek… Což je praktické, protože tak nebude muset dávat sama sebe k soudu, když bude chtít náhodou zase začít honit chlapy.

    Italka Laura Mesiová v manželství nesnese už nikoho jiného než sebe. Italka Laura Mesiová v manželství nesnese už nikoho jiného než sebe. | Facebook

Zobrazit celou diskusi