Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Těžítko z garážového výprodeje skrývalo překvapení: Ve skutečnosti šlo o urnu s popelem!

Autor: jžk - 
30. prosince 2020
19:50

Jessica Robertsová z Ohia si před lety koupila při garážovém výprodeji těžítko ve tvaru srdce. Nedávno si ale všimla, že se ve skutečnosti jedná o malou urnu, ve které je uložen popel!

Před několika lety se Jessica Robertsová procházela blešáky, když narazila na těžítko, které ji zaujalo svými ilustracemi holubice. Prodejce jí ho prodal za pouhých 50 pencí (asi 15 Kč) a od té doby ho měla vystavené doma, než zaznamenala na Amazonu podobnou položku za 460 korun.

Když jsem uviděla, že se podobný předmět prodává mnohem dráž, chtěla jsem vědět proč - a zjistila jsem, že se ve skutečnosti jedná o typ urny na malé množství popela, třeba zvířecího,“ napsala Jessica v příspěvku na Facebooku. „Teď nevím, co dělat… otevřít to? Vyhodit? Jestli jsem si něco odnesla z hororových filmů, tak to, že mě teď posednou,” vtipkovala.

Dalšího dne zjistila, že se v urničce opravdu ukrývá popel neznámého původu. Zkontaktovala tedy noviny, aby o nálezu sepsaly článek, který nakonec dopomohl tomu, aby se popel dostal k příbuzným zesnulého. Jessicu kontaktoval manžel ženy, která ztratila urničku s pozůstatky jejího otce. Po rozchodu s bývalým partnerem, který si nechal její věci, už ani nedoufala, že by ji někdy zase našla.

Pán ji plánuje překvapit a dát ji urnu jako vánoční dárek, aby ostatky jejího otce mohly konečně odpočívat tam, kam patří,“ řekla nálezkyně pro Bored Panda a dodala: „Po tomto mizerném roce se cítím opravdu poctěna, že mohu někomu udělat na svátky radost.“

Víte, že adventní čas byl také ve znamení různých obchůzek? První obchůzkou byla obchůzka svaté Barborky, která obdarovávala hodné děti. Mikuláše, čerta a anděla známe velice dobře všichni a třetí obchůzkou byla svatá Lucie.

Zobrazit celou diskusi