Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pět skutečných vánočních zázraků: Muž přežil pád z mrakodrapu, máma a miminko „vstaly z mrtvých“!

  • Autor: rc - 
    24. 12. 2020
    15:16

    O Vánocích se říká, že je to čas splněných přání a zázraků! Ovšem málokdo v dnešní době ještě na zázraky věří. Přinášíme vám proto pět neuvěřitelných skutečných příběhů, které se odehrály o vánočních svátcích a dokazují, že zázraky se dějí!

  • 1.Dvojice našla miminko uprostřed pouště!

    Vánoční zázrak se stal na Štědrý den roku 1931 v americkém státě Arizona. Ed a Julie Stewartovi se vraceli domů, když se jim uprostřed pustiny porouchalo vozidlo. Zatímco Ed opravoval auto, Julie se procházela po silnici, když uprostřed pouště spatřila něco podivného. Byla to černá krabice na klobouky. „No, úplně náhodou jsem na to narazila a nechtěla jsem otevřít krabici, tak jsem zavolala manžela a on ji otevřel a viděli jsme, co v ní je, to bylo všechno,“ uvedla Julie. Oba dva zůstali v šoku stát, když na ně vykoukla novorozená holčička se zrzavými vlásky zabalená do bílé přikrývky. Manželé, kterým bylo pouhých osmnáct, ji vzali a rozjeli se na policii.  Holčička byla nakonec adoptována a dostala jméno Sharon Elliotová.

    Případ zůstal dlouhou dobu záhadou, a dokonce se objevil v pořadu „Unsolved Mysteries“ (Nevyřešené záhady), kde vyvolal mnoho otázek. Lidé se znovu začali ptát, jak se malá holčička mohla dostat do pouště a zdali to všechno nebylo narafičené samotnými Stewartovými. Jejich výpovědi u soudu se v lecčems rozcházely a Julie dokonce měla svůj příběh několikrát změnit. Sharon Elliotová prý vůbec nevěděla, že byla adoptovaná. To se dozvěděla až ve chvíli, kdy její adoptivní máma umírala na rakovinu. Nakonec se sama snažila zjistit svůj původ, ten ovšem asi zůstane navždy záhadou. Sharon zemřela v roce 2018, ve věku šestaosmdesáti let.

    (Ilustrační foto) Miminko bylo nalezeno uprostřed arizonské pustiny. (Ilustrační foto) Miminko bylo nalezeno uprostřed arizonské pustiny. | Profimedia.cz

  • 2.Máma s novorozencem byla prohlášena za mrtvou, najednou však ožili

    Už je to jedenáct let, ale příběh Tracy Hermanstorferové stále vyvolává úžas. Máma dvou dětí na Štědrý den v roce 2009 dostala porodní bolesti. Manžel Mike ji proto vzal do nemocnice v Colorado Springs a Tracy očekávala, že porod proběhne přirozeně, tak, jak to bylo s jejími dvěma předchozími syny. Ovšem všechno málem dopadlo tragicky. Tracy náhle prodělala zástavu srdce a lékařka Stephanie Martinová nemohla nic jiného, než konstatovat smrt. „Byla mrtvá. Netlouklo jí srdce, nedýchala. Měla šedivou barvu, nejevila známky života,“ uvedla tehdy pro televizi KKTV.

    Lékaři se proto zaměřili na záchranu jejího syna, jehož rodiče chtěli pojmenovat Coltyn. Provedli císařský řez. „Čekal jsem, že uslyším pláč dítěte. Čekal jsem na to a neslyšel ho,“ řekl Mike s tím, že chlapec neměl srdeční rytmus. Tracy netlouklo srdce čtyři minuty a sestry přišly pro zdrceného Mikea, aby se rozloučil. Žena byla již přikryta prostěradlem, když jí zničehonic naskočilo srdce! Chvíli poté novorozený Coltyn začal dýchat. „Jsem zázračné dítě,“ směje se nyní malý chlapec.

    Tracy Hermanstorferová při porodu syna prodělala zástavu srdce. Lékaři provedli císařský řez, ovšem chlapec nedýchal. Oba dva byli prohlášeni za mrtvé. Pak zničehonic oživli. Tracy Hermanstorferová při porodu syna prodělala zástavu srdce. Lékaři provedli císařský řez, ovšem chlapec nedýchal. Oba dva byli prohlášeni za mrtvé. Pak zničehonic oživli. | Facebook

  • 3.Muž přežil pád z mrakodrapu

    Bratři Alcides a Edgar Morenovi začátkem prosince v roce 2007 myli okna luxusního mrakodrapu Solow Tower nacházejícímu se na newyorském Manhattanu. „Rád jsem viděl opravdu čistá okna,“ řekl Alcides pro britské BBC s tím, že jeho práce byla vlastně jeho koníčkem. Ovšem onoho dne se ukázalo, jak je vlastně nebezpečná. Bratři začínali čistit okna od nejvyššího patra směrem dolů. Nacházeli se ve 47. poschodí, když se kabely na jejich plošině porouchaly. Nejdříve se uvolnil kabel na straně Edgara, který spadl ze 144 metrů! O chvíli později se z obrovské výšky zřítil i Alcides.

    Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, kteří našli Edgara v malé uličce. Dopadl na dřevěný plot a jeho tělo bylo na dvě části. Už mu nebylo pomoci. Obrovské štěstí měl však Alcides, který stále dýchal a byl převezen do nemocnice. Po převozu do nemocnice byl uveden do umělého spánku. Utrpěl poranění mozku, páteře, hrudníku a břicha. Zároveň měl zlomená žebra, pravou ruku a obě nohy. Podstoupil několik operací a bojoval o život. Alcides však svůj boj o život vyhrál. Z umělého spánku se probral na 1. svátek vánoční. „Pokud hledáte lékařský zázrak, tohle se jistě kvalifikuje,“ uvedl lékař Herbert Pardes.

    Alcides Moreno spadl v roce 2007 z mrakodrapu a jako zázrakem pád přežil. Alcides Moreno spadl v roce 2007 z mrakodrapu a jako zázrakem pád přežil. | Facebook, Google

  • 4.Ztracený pejsek se našel na Štědrý večer

    Svůj neuvěřitelný vánoční zázrak zažila i Vonda Lundstromová z amerického města Aurora v Coloradu. Její pejsek Daisy, který pobíhal v dubnu roku 2007 po zahradě, se dokázal prohrabat pod plotem a utéci. Vonda po něm okamžitě začala pátrat. Dlouhých sedm měsíců však o své milované fence neměla zprávy.

    Na Štědrý večer téhož roku šla ve městě Knoxville ve státě Tennessee po ulici Tracie Crassová, která si všimla pejska pobíhajícího bez doprovodu. Myslela si, že pejsek někomu utekl ven během vánočních oslav a druhý den ho někdo bude hledat.

    Ovšem nikdo si pro fenku nepřišel, a tak se Tracie rozhodla majitele vypátrat. Zavolala proto na číslo, které bylo na známce o očkování proti vzteklině. Veterinář posléze uvědomil překvapenou Vondu a na Vánoce se Daisy, která ušla neuvěřitelných 2 tisíce kilometrů, letecky vrátila domů. „Laskavost lidí vám dává důvod věřit. Je to nejlepší vánoční dárek,“ řekla tehdy Vonda pro britský deník Daily Mail.

    Fenka Daisy utekla majitelce ze zahrady v Coloradu. O sedm měsíců později, na Štědrý večer, se našla ve státě Tennessee. Fenka Daisy utekla majitelce ze zahrady v Coloradu. O sedm měsíců později, na Štědrý večer, se našla ve státě Tennessee. | Facebook

  • 5.Žena byla tři dny pohřbena pod sněhem

    Kanaďanka Donna Molnarová, která s rodinou žije ve městě Ancaster, má vánoční čas spojený s tragédiemi. Její otec zemřel dva dny před Štědrým dnem a jen dva dny po něm jí zemřela matka. V roce 2008 sama byla na prahu smrti. Odpoledne vyšla ze svého domu, aby si koupila ingredience na dort, který měla v úmyslu péct, ovšem o pár chvil později vypukla sněhová bouře. Donna zůstala uvězněna pod haldou sněhu.

    Její manžel David se začal o ni večer bát. Po ženě bylo zahájeno pátrání, ovšem nebylo po ní  nikde ani stopy. O tři dny později na pátrání vyrazil i dobrovolník Ray Lau se svým pejsek Acem. Právě čtyřletému holandskému ovčákovi se podařilo uspět tam, kde jiní selhali. Narazil na pachovou stopu, která ho zavedla k Donně. Ace začal štěkat na zasněženém poli a posléze, co tam Lou doběhl, uviděl lidskou ruku v rukavici a ženskou tvář zakrytou kapucí. Žena se hýbala a snažila se mu něco říct! Po třech dnech úmorného hledání už nikdo nedoufal, že by se Donnu podařilo najít živou. Teploty dosahovaly k -15 stupňům a Donna na sobě měla obyčejnou zimní bundu. Donna však zázrakem přežila a první, co měla říct, bylo: „Už jsem tady dlouho, že?“

    (ilustrační foto) Kanaďanka Donna Molnarová byla tři dny uvězněná pod sněhem. Jako zázrakem přežila. (ilustrační foto) Kanaďanka Donna Molnarová byla tři dny uvězněná pod sněhem. Jako zázrakem přežila. | HZS.sk

    A jak jste na tom s Vánocemi vy? Znáte původní vánoční zvyky? 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi