Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rybář našel kousek od domu velrybí zvratky: Přes noc se stal milionářem

Autor: DH - 
5. prosince 2020
06:20

Šedesátiletý Thajec Naris Suwannasang měl štěstí, jako jen málokdo. Na pláži nedaleko svého domu nalezl podivné předměty, které připomínaly velké kameny. Nakonec se ale ukázalo, že jde o něco mnohem vzácnějšího, což z rybáře pravděpodobně přes noc udělalo milionáře.

Rybář Naris Suwannasang se 23. listopadu procházel u moře nedaleko svého domu, když si na pláži všimnul velice podivně vyhlížejících předmětů, které vypadaly přesně jako kameny. Thajská pláž Nakhon Si Thammarat ovšem vydala muži něco, na co do smrti nezapomene.

Thajec podle svých slov zavolal bratrancům, kteří mu s kameny pomohli domů. Muži ale podle zápachu a vzhledu tušili, že se nejedná o obyčejné kameny, ale o známou, ale extrémně vzácnou ambru, kterou vylučují velryby. Po napálení zapalovačem bylo jasno, jednalo se skutečně o vzácnou voskovitou látku.

Naris uvedl, že našel přibližně 100 kilogramů ambry, což je na vzácnou látku velmi vysoké číslo. Muže už údajně dokonce kontaktoval jeden obchodník, který mu za kilogram ambry nabídnul 960 tisíc Bahtů, tedy v přepočtu asi 712 tisíc korun, což by dohromady dělalo přibližně 71 milionů korun za celou várku, vše ale závisí na kvalitě látky.

Ambra je tak cenná, protože se jedná o jednu z nejdražších a nejexkluzivnějších složek drahých parfémů. Jestli Thajec na svém nálezu pohádkově zbohatne či nikoli, rozhodne až přivolaný znalec, který určí, jakou kvalitu ambra má. Naris rovněž svůj nález oznámil na policii. Má totiž strach, že mu ji někdo z domu odcizí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pohybovenadany ( 5. prosince 2020 11:09 )

Po půlnoci začnu obcházet město , jestli taky něco nenajdu .

Zobrazit celou diskusi