Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Turistku na Karlově mostě políbil neznámý voják: Po 10 letech ho hledá v Česku!

Autor: ran - 
24. listopadu 2020
05:30

Jako milou vzpomínku dodnes uchovává Francouzka s asijskými kořeny Marie-Hélène Thao Porcelová jeden zážitek z návštěvy Prahy. Událost, která jí dodnes vykouzlí úsměv na rtech, je už 10 let stará, přesto by se s dotyčným ráda setkala a možná zjistila, co za tím vším vlastně bylo.

Byl krásný a slunný červnový den roku 2010 a Marie-Hélène zavítala s maminkou na odpočinkový výlet do Prahy. Dámy samozřejmě nemohly vynechat ani vyhlášený Karlův most. A tam došlo k něčemu, co mladší z žen dodnes považuje za jeden z nejkrásnějších zážitků, které si z české metropole odvezla. Před jednou z mosteckých věží se u ní znenadání zastavil pohledný muž v uniformě.

Než se Marie stačila rozkoukat, co se děje, vlepil jí elegán pusu na čelo a štrádoval si to dál. „Je to velmi milá vzpomínka,“ později napsala. Dodnes netuší, co vojáka k polibku vedlo. Někdo jí řekl, že se mohlo jednat o prodavače lístků na koncert nebo na parník, co šel zrovna v kostýmu ze štace a neměl co dělat, ale takové vysvětlení se Marii nepozdává ani nezamlouvá, proto mu nevěří.

Romantický zážitek na jednom z nejpopulárnějších míst v Praze Marii vedl k tomu, že na svém facebookovém profilu v lámané češtině, zřejmě vytvořené překladačem, vyvěsila prosbu, aby ji vojáček kontaktoval. Je to už 10 let.

Dodnes se jí sice tajemný krasavec neozval, ale i tak bude ráda, pokud se s ním třeba jednou opět shledá a budou si moci říct víc. Marie sice má partnera, ale on by to všechno jistě pochopil. „Dnes mám v životě muže, ale ráda bych tomu vojákovi alespoň poděkovala za tu pěknou vzpomínku z mládí,“ napsala na sociální síti.

Uživatel_5494921 ( 17. prosince 2020 20:58 )

Bonjour, je suis Marie Hélène/ Thao Porcel. (merci google traduction). C'était le 11/06/2010, vers 19h20 environ, au pied de la Tour du pont Charles, voilà. Tant pis si je ne retrouvais pas cette personne, engagée pour faire de l'"animation touristique" pour l'entrée de la Tour? Mais j'ai voulu essayer!! Bonne continuation à vous, Merci d'avoir lu un peu de mon histoire...

Pohybovenadany ( 25. listopadu 2020 00:51 )

Nebo lesník , nebo sutobusák .... to je pravda !

Pohybovenadany ( 25. listopadu 2020 00:49 )

Jo kdyby měla fotku toho “zobáka” , to by pomohlo.

MarDis ( 24. listopadu 2020 13:45 )

Přesně tak! Nevinný polibek se, díky rance ve rtu, změnil po letech v propuknutí HIV.

jdi-se-bodnout ( 24. listopadu 2020 12:38 )

Asi chce zpětně vymáhat náklady na léčení syfla nebo AIDS.

Zobrazit celou diskusi