Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka pěti dětí trpí kvůli křestnímu jménu: Kvůli covidu-19 má ze života peklo!

Autor: jžk - 
12. listopadu 2020
10:09

„Jsem napadána za své jméno,“ tvrdí maminka pěti dětí Corona Newtonová (49) z Manchesteru. Přiznala, že má třeba problém si zarezervovat stůl v restauraci a musí čelit řadě nepříjemných hovorů.

Maminka, kterou pojmenovali po své porodní asistence, se podělila se světem o svůj boj, který každý den svádí s vtipálky i agresory. Corona Newtonová však musela poslouchat poznámky na své jméno odmalička. „Lidé mi říkali Guinness a Budweiser,“ naráží na stejnojmennou značku piv.

Postěžovala si, že ji nikdo nebere vážně, když se pokouší si zarezervovat stůl v restauraci. „Vždy mi odvětí: ´Znáte snad někoho pojmenovaného po viru?´“ udává příklad. Také jí často volají neznámí volající, kteří se jí chladně ptají, jestli mluví s virem. „Jednou na mě jeden muž zařval, jaké to je být příčinou konce světa?“ vzpomíná na náhodný telefonát, když vezla dceru k zubaři.

Když se jednou účastnila školní akce pro rodiče, její dceru napomenula učitelka, aby na svou matku nebyla hrubá, když o ní mluvila jako o Coroně. To všechno kvůli tomu, že se její rodiče nedokázali rozhodnout mezi jmény Caroline a Sarah! Pojmenovali ji proto po porodní asistence, jejíž jméno pochází z latinského slova pro korunu nebo věnec.

Zobrazit celou diskusi