Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dušičky a vzpomínky na zesnulé? Lovci duchů hledají důkazy posmrtného života

Autor: David Těšínský - 
1. listopadu 2020
05:02

Už léta loví duchy. Říkají si VTPJ - Vyšetřovací tým paranormálních jevů - a s profesionální technikou investigují po celém Česku paranormální aktivity.

Říkají tomu komunikace s entitou nebo duchem a účel není duši osvobodit, ale navázat s ní kontakt a položit pár otázek - a to celé zaznamenat na několik přístrojů. Měří se zvukové signály, teplota, energetické kmitání v dané lokalitě. Nechybí ani přístroj, který - jak tvrdí - nabízí „energii k čerpání“, aby se entita mohla nabít a díky tomu se projevit a komunikovat. A někdy je možné vidět entitu, ducha, na vlastní oči.

„Někoho zajímá UFO, nás posmrtný život. Jezdíme po místech, kde se projevují paranormální jevy či strašení,“ říká Milan Přibyl, který se tomuto tématu věnuje společně s bratrem Miroslavem od roku 2012. Výzkumy probíhají zpravidla přes noc, například ve starém plicním sanatoriu, které sloužilo ve své době převážně Rusům, na Olšanských hřbitovech a často na hradech.

Jak funguje zařízení Ghost Box?

Absolvoval jsem s nimi několik takových výzkumných akcí. Pod Helenínským mostem v Jihlavě, kde byl spáchán atentát na německé vojáky, mrzneme několik hodin, než zachycujeme první kontakt z druhé strany. A to skrz Ghost Box, což je zařízení připomínající vysílačku. „Ale s vysílačkou to nic společného nemá,“ zdůrazňuje Milan Přibyl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.