Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve švýcarském městě sněžila čokoláda! Může za to porucha v továrně Lindt

Autor: jžk - 
19. srpna 2020
20:46

Sníh v létě je fascinující anomálie sama o sobě, ale co teprve když sněží čokoláda? Ve švýcarském městě Olten šokovala jeho obyvatele kakaová nadílka v pátek ráno.

Město pokryl kakaový prášek po poruše ventilačního systému v továrně Lindt. V kombinaci se silným větrem zanechal drobné kousky čokolády rozptýlené v jejím okolí.

Obyvatelé Oltenu byli poněkud překvapeni, když se na jejich město začal v pátek v ranních hodinách snášet jemný prášek. Společnost Lindt & Spruengli v úterý potvrdila, že v místním výrobním závodě došlo k menšímu poškození chladící ventilace linky na pražené kakaové boby. Fragmenty drcených kakaových bobů jsou základem čokolády.

Zasaženo bylo okolí továrny, podle společnosti bylo poprášeno jedno osobní vozidlo, a tak společnost nabídla, že proplatí jeho úklid. Nabídky však nebylo dosud využito.

Tovární výroba mohla i přes menší zádrhel pokračovat jako obvykle, společnost uvedla, že prášek byl zcela neškodný pro obyvatelstvo města i životní prostředí jako takové. Ventilace byla již vyměněna.

Ve Švýcarsku sneží čokoláda - u nás v Česku zase často padá písek ze Sahary.

Zobrazit celou diskusi