Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sestry (53 a 73) se naposledy viděly před 53 lety: Znovu se setkaly díky koronaviru!

Autor: rc - 
3. srpna 2020
16:22

Sestry pocházející z amerického státu Nebraska se neviděly víc jak padesát let. Bev Boroová (53) byla dána ihned po narození k adopci. Doris Crippenová (73) si svou sestru pamatovala jen jako miminko a už ani neočekávala, že by se s ní znovu setkala. Onemocněla však koronavirem a skončila v nemocnici, kde shodou okolností pracovala Bev. Ta, jak viděla její jméno, okamžitě věděla, že se jedná o její dlouho ztracenou sestru.

Doris Crippenová z Nebrasky začala mít zdravotní problémy. Třiasedmadesátiletá žena se začala cítit slabá a mít příznaky chřipky. Nakonec se však ukázalo, že onemocněla nemocí covid-19, kterou způsobuje nákaza novým typem koronaviru.

Doris začala být tak slabá, že upadla a zlomila si rameno. Převezena byla do nemocnice, kde strávila třicet dní a posléze byla převezena na kliniku Fremont Methodist Health´s Dunklau Garden, aby tam podstoupila rehabilitaci ramene. Netušila, že jí pobyt na klinice do života přivede dávno ztraceného blízkého člověka.

Na klinice totiž už víc jak dvacet let pracuje Brev Boroová. Třipadesátiletá zdravotnice, jak uviděla jméno Doris, věděla, že se jedná o někoho, koho zná. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Pomyslela jsem si, můj bože, já myslím, že je to má sestra,“ uvedla pro britský deník Daily Mail.

Crippen vyrůstala se svou matkou, ovšem Boro bylo pouhých šest měsíců, když ji stát sebral matce a dal ji k adopci. K adopci byli dáni také čtyři z jejích čtrnácti sourozenců. Sestry neměly stejnou matku, ale otce. Boro se proto rozhodla, že zkusí štěstí a šla do pokoje Doris a zeptala se jí na otce.

„Ukázala jsem na sebe a řekla, ten je můj také! Mám jeho oči,“ popsala šťastnou chvíli Boro.  „Málem jsem spadla ze židle a rozbrečela se. Byl to tak krásný pocit, najít svou sestru. Už je to třiapadesát let, od chvíle, kdy byla miminko a držela jsem ji. Už jsem si myslela, že ji znova nenajdu. Nemohla jsem tu noc usnout, byla jsem tak šťastná,“ uvedla Crippenová s tím, že se dřív snažila své sourozence najít, ale marně.  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi