Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Máničky i městské drbny! Retro snímky zachycují svobodomyslnou náladu Karlova mostu!

Autor: lc - 
8. srpna 2020
12:58

Dlouhovlasí kluci, krásné holky, batikované šaty, šortky odhalující kus zadečku. Ale i dvojice městských drben v družném rozhovoru nebo panorama Pražského hradu. Mostecký fotograf Luboš Dvořák zachytil podmanivou atmosféru Karlova mostu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. 

Luboš Dvořák do Prahy jezdíval v sedmdesátých a osmdesátých letech na návštěvu z rodného Mostu. „Měl jsem v Praze na Žižkově tetu a u ní jsem trávil kousek každých prázdnin,“ popisuje s tím, že volné chvíle využíval k dokumentování atmosféry tehdejší Prahy. „Na Karlově mostě v té době vládla docela pohoda,“ vzpomíná.

Snímky z Karlova mostu 70. a 80. let vytvořil mostecký fotograf Luboš Dvořák. Snímky z Karlova mostu 70. a 80. let vytvořil mostecký fotograf Luboš Dvořák. | Luboš Dvořák

Písničkáři a dvojice milenců...

Stejný názor má i Jakub Molay, který Dvořákovy fotky pochválil na sociální síti. „Takto si ho pamatuju. V noci pár amatérských písničkářů, co sobě i nám hrálo pro radost, a dvojice mladejch milenců. Samozřejmě že to město nám všem trochu padalo na hlavy a bylo socialisticky šedivý a podepřený lešením, ale byl tu ten genius loci,“ hodnotí fanoušek.

 

gabreta ( 9. srpna 2020 12:19 )

Víš prd, jak jsme my, tenkrát mladí žili a bavili se!

baronessa ( 9. srpna 2020 07:25 )

Krásné fotky s atmosférou. Černobílé jsou podle mě lepší, než v barvě.

Pohybovenadany ( 9. srpna 2020 03:14 )

Pít vino z flašky , jo , paráda .

Zobrazit celou diskusi