Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Luxusní styling staroušků: Pár seniorů ukazuje skvělé outfity z oblečení zapomenutého v prádelně!

Autor: ČTK - 
27. července 2020
20:20

Postarší tchajwanský pár, který vlastní prádelnu více než 70 let, předvádí oblečení, které si lidé zapomněli v jejich podniku. Jejich projekt zaujal, na instagramu mají tisíce fanoušků.

Nečekaný zájem vyvolaly na instagramu fotky tchajwanských majitelů veřejné prádelny, kterým je již přes 80 let. Na fotografiích předvádějí oblečení, které v jejich podniku zapomněli zákazníci. Účet na instagramu jim v červnu založil jejich vnuk, který je rovněž jejich stylistou. Po měsíci již mají více než 400.000 fanoušků, upozornily zpravodajské servery CNN a BBC.

Dvojice pózuje v oblečení ve stylu vintage doplněném klobouky a slunečními brýlemi ve své prádelně před pračkami a sušičkami.

„Byl to nápad mého vnuka,“ řekl třiaosmdesátiletý Čchang Wan-ťi. Dodal, že si nepamatuje, zda jeho první reakce byla pozitivní, ale hned na počátku ho napadlo, zda se na to bude chtít někdo dívat.

Jejich vnuk Reef Chang, který stojí za projektem, řekl, že chtěl, aby lidé poznali, že věk není překážkou pro hraní si s módou. S nápadem přišel poté, co viděl, že jeho prarodiče se v práci nudí. Jejich oblečení na fotkách je výraznou změnou proti jejich obvyklému stylu odívání.

„Dědeček miluje obleky, protože chce, aby lidé viděli, že prádlo dobře vypere a vyžehlí,“ říká Chang. Babička si podle něj v mládí velmi potrpěla na módu a doma má dvě skříně plné šatů ve stylu podobném módě hvězd její generace. Nyní však více dbá na to, aby její oblečení bylo pohodlné.

Čchang Wan-ťi pracuje v prádelně již 70 let. Podle něj lidé začali zapomínat oblečení v jejich podniku až v posledních letech, kdy se oblečení stalo dostupnější. Některé šaty zůstaly v jejich provozovně, protože jejich majitelé se odstěhovali a zapomněli si je vyzvednout. Jiní zemřeli a jejich příbuzní o něj neměli zájem. U dalších k zapomnětlivosti přispěly změny v jejich životě, jako například rozvod.

Pár již daroval stovky oděvů na charitativní účely, zejména po katastrofách. Stále mu však stovky kusů zůstávají.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi