Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Invalidní rybář spadl z vozíčku do rybníka! Už dřív to s ním bylo o strach, líčili místní

Autor: DH - 
6. července 2020
18:56

Téměř hodinu bojoval v zoufalství o život důchodce upoutaný na invalidní vozík, který spadl při rybaření do vody. Zachránili ho až pozorní policisté, kteří na břehu rybníka zpozorovali prázdné kolečkové křeslo.

Bylo okolo půl osmé ráno, když policisté ze slovenské obce Sniny zaregistrovali něco podezřelého. Na břehu rybníka stál prázdný invalidní vozík, jen na něm nikdo neseděl.

„Hlídka zastavila služební motorové vozidlo a po vystoupení zpozorovala neznámého muže, jak nehybně leží ve vodě, asi půl metru od břehu a z vody mu byla vidět jen tvář. Muž slabým hlasem volal o pomoc,“ popsala situaci policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Třiašedesátiletý rybář se údajně okolo páté ráno vydal k vodě za úlovkem. Dlouhodobě však má problémy s chůzí, a proto se pohybuje na elektrickém vozíčku. „Když sem chodil předtím, to bylo o strach ho pozorovat, jak jede k té vodě,“ přiznali ostatní rybáři. Všem bylo jasné, že jednoho dne může dojít k neštěstí. „Muž spadl na břeh a bohužel se skutálel přímo do vody, odtamtud se nemohl sám dostat,“ uvedla Ligdayová.

Muže na břeh následně vytáhli policisté a přivolali mu pomoc. Důchodce byl podchlazený a velmi špatně se mu dýchalo. Měl velké štěstí, že přežil. Rybaření ho málem stálo život.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi