Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za asistence svého psa jsem vyl na měsíc: Policista humorně popsal boj s koronavirem

Autor: jel - 
12. června 2020
15:36

Strážník Lukáš Heinz popsal v Týdeníku policie svůj boj se zákeřným virem, kterým se nakazil na konci března. Použil k tomu lidové vyprávění ve stylu dobrého vojáka Švejka a vtipné metafory. Svým příběhem pobavil spousty čtenářů.

„Na konci měsíce března, jsa ještě ošlehán zimními větry, mě popadla jakási horkost. Neb okolo řádil divoký čínský moribundus, pojal jsem podezření, že zachvátil i mě,“ tak začíná Lukášův příběh. Hned poté uvádí, že díky přiznání museli do karantény také dva jiní policisté, takže přišli o prémie za boj s koronavirem. „Policejní práce je posláním, někde psáno s R, a pro benefity se nedělá, víme všichni, že?“ vtipkuje strážník.

"Doma jsem se po tři dny a tři noci zmítal v horečkách a za asistence svého psa jsem po nocích zoufale vyl na měsíc," uvádí boj s nemocí Lukáš.

V příběhu popisuje, jak strávil týdny doma a nudil se. Údajně nemá televizi a tak se rozhodl, že se pustí do čtení knih. Při čtení však jednou usnul a málem se udusil záložkou z knihy! Podle všeho měl také velkou obavu, že když umře pohřbí ho v teplácích a bude dělat všem policistům ostudu.

„Po této zkušenosti jsem vyzkoušel brouzdat na internetu, ale téměř neustále na mě vyskakovala reklama, nabízející měsíc porno kanálu zdarma. Jako cudného muže mě takové nabídky nechaly chladným. Mimochodem je zajímavé zjištění, že ženám během koitu přeskakuje hlas o oktávu výše, zatímco u mužů je to o oktávu níže. Samozřejmě šlo o závěr učiněný empirickým sledováním edukačních elearning programů, popsal své karanténní zážitky.

Nakonec však vše dobře dopadlo a pan Lukáš se uzdravil. Po sedmi týdnech mohl oputit karanténu, což ho podle vlastních slov nakonec trochu zklamalo, protože údajně pilně pracoval na knize. „Již jsem měl rozpracovanou vědeckou práci s názvem: 'Tajná řeč pavouků', která by jistě i na pultech knihkupectví měla obrovský úspěch,“ zakončuje humorista svůj příběh.

Podle všeho se čtenářům policistův ostrovtip velmi zalíbil, na facebookové stránce Týdeníku policie píší jeden pochvalný komentář za druhým. „Dokonale a vtipně napsané. Pobavilo,“ napsal Jan. „Lukáši super, tohle se opravdu povedlo,“ přidala se Katka.

abaron ( 12. června 2020 18:43 )

... u nás na vianoce baby vyjú ... ktorým smerom sa pes ozve tam ju cesta dovedie v najbližšom roku za známosťou ...

Zobrazit celou diskusi