Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ruské divadlo za časů koronaviru: Do hlediště může jenom jeden divák

Autor: ČTK, jel - 
24. března 2020
09:25

Divadlo opery a baletu v ruském městě Perm připraví speciální představení. Ze všech lidí, kteří si koupí vstupenku, bude smět do hlediště pouze jeden náhodně vylosovaný divák. Ostatní se budou muset spokojit s přenosem na internetu.

Obyčejně bývá představení jediného herce považováno za vrcholné dílo umělce. V Rusku ale teď kvůli koronaviru chystají představení, ve kterém bude osamělý i jediný divák v hledišti, povšimla si agentura Reuters. Zmíněné vystoupení uvede tento měsíc divadlo opery a baletu v ruském městě Perm. Nese název Jeden na jednoho a bude jej moci sledovat jediný divák v hledišti, ostatní se budou muset spokojit s přenosem na internetu.

Permské divadlo minulý týden vykonalo dvě „karanténní představení“ bez diváků, která byla k vidění výlučně na internetu, kde zaznamenala na 160.000 zhlédnutí.

„Jsme připraveni uspořádat představení pro jedinou osobu, protože nakonec jeden divák má stejnou hodnotu jako plné hlediště,“ tvrdí režisér Marat Gacalov, působící v průmyslovém městě ležícím asi 1100 kilometrů východně od Moskvy.

Jeden z účinkujících má podle režiséra vybrat jednoho diváka v náhodném losování ze zaregistrovaných kupců vstupenek. Ale vyvoleného šťastlivce bude muset ještě vyšetřit lékař, než bude smět vstoupit do divadla a vychutnat si koncertní představení opery Bohéma italského hudebního skladatele Giacoma Pucciniho.

Rusko dosud zaznamenalo 438 potvrzených případů nákazy a jedno úmrtí související s koronavirem. Úřady zakázaly cizincům vstup do země až do května a zrušily či silně omezily veřejná shromáždění.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi