Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Míra (†31) z Chomutova strávil celý život na břiše: Nového vozíku se už nedočkal

Autor: lac - 
5. ledna 2020
05:00

Městský úřad sociálních služeb v Chomutově koncem roku na facebooku oznámil smutnou zprávu. Zemřel Miroslav Schneider, 31letý hendikepovaný muž, který žil na břiše na kolečkovém lůžku. Míra měl dostat nový elektrický vozík, na který mu lidé a město přispěli ve veřejné sbírce, bohužel se ho už ale nedočkal.

Víc než čtvrt milionu se podařilo vybrat ve veřejné sbírce, jejíž výtěžek byl určený na nákup nového elektrického vozíku pro hendikepovaného Míru Schneidera z Chomutova.

Pomůcku měl 31letý invalida upoutaný na lůžko dostat v lednu a Míra se na vozík moc těšil. K předání už ale nedojde. Invalida na konci roku zemřel.

Ještě 26. prosince, když ho v nemocnici navštívila maminka se sestřenicí, byl aktivní na sociální síti facebook. „Já jsem rád, že se za mnou přišly podívat,“ vzkázal. To bylo pouhý den před Mírovou smrtí...

 „Oznámení jsme dostali z nemocnice, kde se zotavoval po amputaci zbytků končetin, ale nově se přidaly komplikace s trávicím traktem,“ řekla. „Míra nám bude všem chybět,“ dodala.

Míra byl upoutaný na kolečkové lůžko, kvalitu jeho života měl změnit nový elektrický vozík. Na ten se vybralo ve veřejné sbírce během čtyř měsíců přes 250 tisíc korun. Míra se ho ale nedočkal. Co bude s penězi teď?

Podle projektové manažerky Centra komunitního plánování se rozhodne po víkendu. „V pondělí, až budou po Novém roce všichni v práci, budeme řešit, jak s částkou bude naloženo,“ vysvětlila Procházková.

Miroslav Schneider se narodil 11. 9. 1988. V Domově pro osoby se zdravotním postižením Písečná, kam ho ve čtyřech letech odložila matka kvůli těžkému postižení, žil od roku 1992. Základní školu dokončil v roce 2008. Od roku 2016 navštěvoval praktickou školu Euroinstitut. Přes svůj handicap rád maloval a zúčastňoval se aktivního života. Rozloučení pro něj uspořádá Městský ústav, kde vyrůstal, rodina pohřeb neplánuje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aquarie ( 5. ledna 2020 23:30 )

Dle netu pohreb bez obradu s tiskem parte za 14t. v Praze. Napdala jsem k tematu delsi prispevek, ale bohuzel mi ho zdejsi automat nepusti, byt je slusny.

aquarie ( 5. ledna 2020 23:10 )

Mozna mate pravdu, na jednu stranu mohlo to byt uvedene, na druhou je to oznameni o umrti, smutnem osudu..

bezodkladne ( 5. ledna 2020 15:58 )

Znám dost lidí,kteří nezaplatili svým blízkým pohřeb,přestože na to měli. A ještě se vymlouvali že si to umírající přáli.

luklovah ( 5. ledna 2020 14:37 )

Přestante plácat kraviny že se na upchlíky dávají peníze jste akorát trapný a vůbec kolik jste mu přispěl vy.Dovedete jen žvanit a určovat lidem na co mají dávat peníze.A máte štěstí že je demokracie za komančů by jste za ty kydy shnil v kriminále.

baronessa ( 5. ledna 2020 13:32 )

Tvůj nick odpovídá.

Zobrazit celou diskusi