Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jordan (†25) padla mrtvá na 2měsíčního syna: Zlomila mu kosti, ale zachránila život

Autor: ČTK - 
4. srpna 2019
09:57

Jednou z nejméně 20 obětí šíleného střelce v texaském obchoďáku je 25letá matka tří dětí Jordan Anchondová, která nakupovala školní pomůcky. Žena se po zásahu projektilem skácela na své dvouměsíční dítě, které skončilo se zlomeninami v nemocnici. O hrůze promluvila její sestra Leta.

Devatenáctiletá sestra mrtvé mladé maminky řekla, že dítě přežilo, protože mu matka dělala štít. „Když byla postřelena, držela ho a spadla na něj. V tu chvíli mu zlomila několik kostí. Dá se říct, že přežilo, protože mu obětovala život,“ řekla Jamrowská s odvoláním na informace od lékařů.

Hodiny přitom čekala na zprávy o zdravotním stavu svého synovce a také o tom, zda její švagr Andre Anchondo útok přežil. Řekli mi, že pokud by (švagr) byl naživu, už by se pravděpodobně se mnou spojil,“ prohlásila.

Po sobotním masakru policie jako podezřelého zadržela jednadvacetiletého muže. Při jeho zatčení podle televize CNN policisté ani jednou nevystřelili.

Policie se zabývá tím, zda případ má rasový podtext; o život podle mexického prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora přišli tři Mexičané.

České ministerstvo zahraničí nemá informace o tom, že by mezi oběťmi střelby, případně zraněnými, byl český občan. „Na nouzovou linku velvyslanectví ve Washingtonu ani na našeho honorárního konzula v Houstonu se nikdo neobrátil s žádostí ani o pomoc, ani o informace,“ sdělil ČTK Robert Řehák z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

Gins ( 4. srpna 2019 14:35 )

Je to dalsi lidska tragedie. Je to smutne at je to kdekoli. Nektere komentare jsou hodne primitivni.

anonym0I ( 4. srpna 2019 14:14 )

Miluju Ameriku! Ať žije HAVEL

kralovna-vsech-mori ( 4. srpna 2019 13:10 )

Tak za tohle může dozajista Putin.

kukuku ( 4. srpna 2019 10:15 )

Běžte už do ři*ti s těmito dojemnými americkými příběhy a pište články o tom, proč tolika lidem z tohoto nejlepšího společenského zřízení hrabe.

Zobrazit celou diskusi