Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ohavné týrání! Majitelka nechala kočce udělat plastickou operaci. Připadala jí ošklivá

Autor: ital - 
1. března 2019
12:12

Čínská chovatelka sklidila kritiku a také čelí obvinění za zneužívání zvířat. Její kočka jí totiž připadala příliš ošklivá, tak jí nechala udělat plastickou operaci obličeje. Majitelka za zákrok zaplatila v přepočtu 33 000 Kč.

Nejmenovaná žena z Číny vzala svou domácí kočku pod skalpel na úpravu očí. Majitelce se totiž nelíbil jejich vzhled a tvrdila, že jsou ošklivé. Nebohé kočičce veterináři provedli dvojitou operaci očních víček neboli asijskou blefaroplastiku, kterou podstupují právě asiaté, aby se zbavili tzv. monolidu - jednoduchého víčka, oproti dvojitému, které mají ostatní národy.

Televizní stanice Jiangsu TV odhalila záběry nebohého zvířátka, jemuž veterináři provedli řezy skalpelem na obou víčkách. Na snímcích je vidět, jak má kočka oholený obličej její oči jsou zarudlé a napuchlé a na každém z nich má stehy. Operace vyšla majitelku na cca 33 000 Kč.

Podle zaměstnanců veterinární stanice Rupeng Pet Hospital ve městě Nanking, kde k zákroku došlo, je operace očních víček naprosto běžná. Mnoho psích páníčků ji nechává svým miláčkům dělat, aby se jejich mazlíčci mohli účastnit různých show. Přiznávají však, že u koček může nastat riziko, že operace zapříčiní do budoucna mnoho nepříjemností.

Podle deníku MailOnline sklidila majitelka obrovskou kritiku od uživatelů sociálních sítí. „Už ani nevypadá jako ta samá kočka. Tohle je sprosté mučení,“ říká jeden z komentářů. Jiný píše: „Tohle bych klidně nazval týráním zvířat. Naprosté přehlížení toho, jak se ta kočka cítí.“ Třetí okomentoval: „Naprosto zbytečné!“

Nejde však zdaleka o první případ, kdy někdo poslal své zvířátko pod skalpel. Roku 2017 se dostala pod palbu rodina, která nechala svého pejska přetvořit tak, aby vypadal jako z filmu „Maska“ s Jimem Carreym v hlavní roli.

hejpockej ( 1. března 2019 16:02 )

Cinani jsou znamy tyrani zvirat stejne jako cikani a Indove

Zobrazit celou diskusi