Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Vyčerpaná oktomáma, která vychovává 14 dětí: Nezvládá péči o syna-autistu!

Autor: rc - 
26. ledna 2019
17:55

„Organizovaný chaos“ - tak popisuje oktomáma výchovu čtrnácti dětí. Američanka Nadya Sulemanová, která se stala senzací médii poté, co přivedla na svět osmerčata, tvrdí, že největší starost má o svého syna, který je autista.

Před tím, než Nadya Sulemanová přivedla na svět osmerčata, vychovávala již šest dětí. Svého prvního potomka, syna Elijaha, porodila v roce 2001. O rok později přivedla na svět dceru Ameruh. Hned poté se jí narodily další dvě děti a následně ještě dvojčata.

V roce 2008 podstoupila umělé oplodnění znovu. Ovšem místo toho, aby byla implantována pouze dvě až tři embrya, bylo do ní implantováno embryí šest a z jednoho vznikla dvojčata. „Řekl mi, že jsme ztratili šest embryí, která moje tělo vyloučilo, a proto implantoval dalších šest,“ uvedla Sulemanová.  V roce 2011 však vyšlo najevo, že lékař Michael Kamrava, který po skandálu přišel o licenci, do Sulemanové implantoval embryí dvanáct.

Osmerčata se jí narodila v roce 2009, čímž žena vzbudila celosvětový rozruch. Po narození osmerčat Sulemanová čelila kritice, že podstoupila umělé oplodnění jen proto, aby získala dávky. To však vždy popírala.

Dlouhou dobu byla ovšem nezaměstnaná. Aby svých čtrnáct dětí uživila, vydělávala si jako striptérka a jako pornoherečka. „Byla jsem sobecká a nedospělá. Chtěla jsem přestat, ale moje manažerka mi řekla: Když skončíš, nahlásím tě sociálce a policii pro podvod,“ přiznala svou minulost Sulemanová.

Jak se zdá, oktomáma teď už opravdu seká latinu a plně se věnuje péči o svých čtrnáct potomků. Mnoho její pozornosti vyžaduje hlavně její syn, který je autista. „Bude mým dítětem navždy. Jsem jeho jedinou pečovatelkou od chvíle, kdy se narodil. Budu se o něho starat nadosmrti, “ uvedla pro Daily Mirror. Dodává však, že by nikdy neměnila.

Přiznala, že u nich doma občas zavládne pořádný chaos. Děti si však zvykly navzájem si pomáhat. „Děti jsou na to zvyklé, já jsem na to zvyklá. Mají přidělené práce. A i když jim občas to musím připomínat, jsme dobrý tým. Upřímně, mladší děti a já, nás devět, funguje víc jako tým, než mé starší děti,“ uvedla. „Můj nejstarší syn je surfař a moje nejstarší dcera chce být lékařka,“ řekla pyšná máma.

Sulemanová dlouhou dobu plnila titulní strany novin. Avšak, jak sama říká, nikdy netoužila po pozornosti. „Nikdy jsem nechtěla pozornost. Když jsem rodila, tak nad nemocnicí létala helikoptéra. Oktomáma byla vytvořena médii. Stvořili karikaturu,“ řekla. „Kdysi se mi od toho všeho předstírání konečně podařilo utéci a byla jsem to konečně já,“ dodala pro New York Times.

pavel11 ( 27. ledna 2019 11:49 )

tak ona jen jebe a ještě chce aby jí někdo litoval.

petrw ( 27. ledna 2019 06:49 )

odporna zenska autoturista ji jednou z a .bije

Zobrazit celou diskusi