Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žralok v Egyptě napadl dalšího turistu: Potápěči se zakousl do nohy!

Autor: rc - 
19. prosince 2018
12:54

Nechybělo mnoho a další dovolená v Egyptě skončila tragédií. Německý turista Dan White (28) se sem vyrazil potápět se svou přítelkyní. Zrovna když byli u oblíbených ostrovů u egyptského pobřeží, turistu napadl žralok a zakousl se mu do nohy. White šokující okamžik zachytil na svou kameru.

Egypt je oblíbenou destinací pro milovníky potápění. Oblíbené je hlavně Rudé moře. Jeho vodní svět vyrazil objevovat i Dan White se svou přítelkyní a přáteli. Milovník potápění se rozhodl prozkoumat podmořský svět u Bratrských ostrovů. Potápěčská výprava se však pro jednoho z potápěčů změnila v boj o život.

Osmadvacetiletý potápěč se skupinou prozkoumával krásy podmořského světa, když k nim připlaval obří žralok dlouhoploutvý. Vodní predátor chvíli plaval mezi turisty a pak se najednou jednomu z nich zakousl do nohy. Modrá voda se rázem zbarvila do ruda. Turistu ihned dostali na loď a převezli do nemocnice.

Vodu opustili i ostatní potápěči. Přestože White a jeho přítelkyně Shaunie Thomas na vlastní oči útok viděli, do vody se vrátili hned druhý den. „Slyšel jsem o útocích žraloků ve zprávách a magazínech, ale nikdy jsem neslyšel, že by se to stalo blízko mě, natož abych byl tomu svědkem. Každý musí zůstat ostražitý, když se s nimi potápí. Nejsou to čelisti, jen jsme byli v nesprávný čas na nesprávném místě,“ řekl White pro britský deník Daily Mail. Dan útok žraloka zachytil na svou kameru. Oblast kolem Bratrských ostrovů je ale do konce roku uzavřena.

V létě zemřel v Egyptě po útoku žraloka Čech Petr (†42), který trávil dovolenou s rodinou v luxusním hotelu Habiba Beach v Marsá Alam.  

 

Petr Oliva ( 20. prosince 2018 19:00 )

Zralok je tvor, ktery tam v klidu zije, ze se mu tam kolem nej placa hromada lidi, po zasluze je upozornil.. nechte zraloky byt.

jerry ( 19. prosince 2018 13:47 )

Hned po člověku..

Zobrazit celou diskusi