Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Turistka si v Thajsku poranila krk: Za cestu domů musí zaplatit 1,7 milionu korun!

Autor: ital - 
19. prosince 2018
16:34

Vysněná dovolená skončila pro britskou turistku tragicky. Sophie Wilson (24) při svém výletu v Thajsku skočila do bazénu, neodhadla však hloubku a poranila si krk. Nyní je ochrnutá na téměř celé tělo a pravděpodobně již nikdy nebude chodit. Pojišťovna se odmítla účastnit na financování léčby. Dívka nyní potřebuje v přepočtu 1,7 milionu Kč, aby se dostala domů.

Mladá cestovatelka z Velké Británie se rozhodla podniknout půlroční výlet. Avšak hned první týden, který trávila v Thajsku, pro ni skončil tragicky a poznamenal ji na celý život. Skočila totiž do bazénu, jehož hloubku pořádně neodhadla, a poranila si krční obratle. „Byl to pro mě šok, netušila jsem, že tam může být tak mělko, když tam přede mnou skákalo tolik lidí,“ pověděla bývalá manažerka kavárny.

Její přátelé ji okamžitě vytáhli z vody ven. Přestože neztratila vědomí, popisovala, že naprosto necítila své tělo, ani nohy, pouze nesnesitelnou bolest na krku. Po bezprostředním transportu do místní nemocnice ji nakonec poslali do soukromé nemocnice ve městě Čiang Mai. Tam ji ovšem odmítli ošetřit, dokud se její rodina nezaručí, že zákrok uhradí.

Pojišťovna jí totiž odmítla léčbu uhradit. Argumentovala slovy, že si totiž dívka úraz způsobila svým bezhlavým chováním. Na stránkách GoFundMe napsali: „V sobotu 1. prosince rodiče dozvěděli zdrcující zprávu o své dceři.“ Ihned za ní přiletěli do nemocnice, když podstupovala hlavní operační zákrok.

Sophie utrpěla stlačení míchy způsobené zlomeninou krčních obratlů C6 a C7. Nadační fond na stránkách dodává: „Z tohoto důvodu nevíme jistě, zda bude Sophie znovu chodit.“ Její matka pověděla: „Má štěstí, že je naživu. V jednu chvíli se nevědělo, zda přežije, neboť její krevní tlak klesl na nebezpečně nízké hodnoty.“

„Sophie podstoupila 10hodinovou operaci, která se zdařila a zvýšila tak její šance na zotavení. Dobrá zpráva je, že nyní je už schopná pohybovat jednou paží a její bolest pozvolna odeznívá.“

Léčba dívky již stála v přepočtu přes 1 milion korun, ale cena se vyšplhá až do výše 1,7 milionu, jelikož thajští lékaři trvají na speciálním lékařském transportu zpět do Británie jakožto jediné přijatelné metodě, při které se Sophii dostane potřebné péče. Bude zde pod neustálým dohledem doktora a dvou zdravotních sester.

Z tohoto důvodu se rodina a přátelé rozhodli uspořádat sbírku na GoFundMe, aby získali potřebné finance. Britská vláda varovala, že v Thajsku mají perfektní zdravotnictví, které je ovšem velmi drahé. Proto je nutné mít skutečně kvalitní cestovní pojištění, pokud se někdo rozhodne tuto zemi navštívit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr366 ( 19. prosince 2018 18:35 )

Aeralaluno nesuď, bo můžeš být sama souzena. Zažil jsem co chudák britská holčina a řeknu ti. Nikdy nevíš dne ani hodiny. Někdy stačí, tak jako v mém případě, jen prudší pohyb. Pak následuje děsná bolest a totální paralýza. Ani pomoc si nezavoláš.

aeraluna ( 19. prosince 2018 17:24 )

Holka je chudák, ale zase to klasické - může si za to sama, pojišťovna má bohužel pravdu. Kdyby do ní najel náklaďák, je to neštěstí...takhle jen další adept na Darwinovu cenu co náhodou přežil.

Zobrazit celou diskusi