Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jachtařku (29) při plavbě kolem světa přistihla bouře a z její jachty zbyl jen trup a paluba: Po 2 dnech byla zachráněna!

Aktualizováno -
7. prosince 2018
20:03
Autor: yks - 
6. prosince 2018
23:42

Susie Goodallová (29) miluje otevřené moře. Odvážná jachtařka se nejraději plaví sama a jejím snem bylo obeplout zeměkouli. Neváhala tedy a přihlásila se do soutěže o to, kdo zeměkouli obepluje rychleji. Plavba však nedopadla dobře a během bouře z její lodi zbyl jen trup a paluba. Na otevřeném moři strávila dva dny! V pátek konečně připlula záchrana.  

Sólovou jachtařku zasáhla poslední bouře více než 3000 kilometrů od pobřeží. Vítr dosahoval rychlosti přes 110 kilometrů za hodinu. Bouře těžce poškodila její loď a také sama Goodallová se zranila. Po nárazu upadla do bezvědomí, z něhož se podle vlastních slov probudila pokrytá podlitinami a škrábanci. Zlomil se jí stěžeň a v podstatě jí z jachty zbyl jen trup a paluba.

Goodalloová vyslala nouzový signál. Na pomoc se jí ihned vypravily lodě z okolí. Nejbližší z nich, čínská obchodní loď, to ovšem má bezmála 800 kilometrů. Přesto by ženu zhruba za dva dny měla zachránit.

„Dorazí k ní za tmy. Předpokládáme, že záchrannou operaci odloží až na ráno,“ uvedli organizátoři soutěže. Podle nich se mezitím podařilo jachtařce získat kontrolu nad situací. Podařilo se jí nastartovat motor a může ven pumpovat vodu, kterou se její jachta pomalu plní.

Bouře odvážnou jachtařku zasáhla ve středu a po dvou dnech uprostřed studeného oceánu pro ni konečně dorazila loď! Susie své strastiplné zážitky ze soutěže sdílela na Twitteru a v pátek konečně na sociální síť přidala příspěvek "Na lodi!". Jeden z jejích sledujících poté pod příspěvek přidal fotografii, jak promrzlou a vyčerpanou jachtařku vytahují na palubu! 

 

Zobrazit celou diskusi