Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Batole zázračně přežilo 24 hodin v troskách po zemětřesení. Roční holčičku našli mezi mrtvolami!

Autor: msj - 
5. října 2018
18:30

Roční holčičku zázračně našli záchranáři poté, co strávila 24 hodin pod troskami a mrtvými těly po zemětřesení v Indonésii. Malá Wuhan byla smetena silnou vlnou tsunami v centru ostrova Sulawesi, u nás známějšího jako Celebes, krátce poté, co oblast zasáhlo silné zemětřesení o síle 7,5 stupně Richterovy škály.

Wuhan byla nalezena pod troskami rodinného domu, ve kterém žila. Ležela pod dvěma mrtvými těly a byla celá pokrytá bahnem.

„Děkuji bohu, protože moje holčička dostala nový život,“ řekla pro CBS její matka Endang.

Matka se také svěřila, že kvůli zemětřesení je její rodina na ulici. Sice se bojí o budoucnost, ale je nadevše ráda, že má svou dcerku v pořádku u sebe. Oběma byla poskytnuta humanitární pomoc v podobě potravinových dávek a vody.

Indonéská armáda na místo poslala několik stovek vojáků, kteří pomáhají záchranářům s odklízením a prohledáváním trosek. Děsivé zemětřesení zasáhlo centrum Sulawesi minulý pátek a způsobilo smrtící tsunami, jejíž vlny dosahovaly až šesti metrů.

O život přišlo více než 1400 lidí a panují obavy, že by se číslo mohlo vyšplhat až ke dvěma tisícům. Zemětřesení bořilo hotely, nákupní centra a obytné domy. Lidé jsou nuceni procházet pytle na mrtvoly, aby identifikovali své nezvěstné příbuzné a známé.

Přeživší nyní živoří ve stanových městečkách, kde není elektřina ani tekoucí voda. Celá oblast přetéká odpadky.

 

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud