Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladík daroval téměř 70 procent svých jater učitelce, kterou v dětství upřímně nenáviděl

Autor: yks - 
27. září 2018
18:22

Čerstvý absolvent medicíny, 25letý Jerome Chin z Malajsie žertovně odhalil, že svou učitelku Leong Fong Peng během docházky na základní školu upřímně nesnášel. Mohla za to rákoska, kterou ho žena s oblibou častovala.

„Nenáviděl jsem učitele, kteří mě bili, ale když jsem ze školy odešel, začal jsem doceňovat to, že se mi věnovali,“ vysvětluje Chin svůj vztah k bývalé učitelce. O jeho pozoruhodném příběhu informuje portál lenta.ru. „Nosila tu svoji rákosku pořád s sebou, a často mě její pomocí trestala,“ konstatuje s úsměvem. Na vzdělání však nezanevřel.

Chin vystudoval v Číně medicínu a po návratu do rodného Kuala Lumpuru nastoupil v jedné z místních nemocnic. Tehdy se dozvěděl, že jeho bývalá učitelka nutně potřebuje transplantaci jater. Osm předchozích dárců lékaři nemohli využít, Chinova játra ale byla pro učitelku vhodná.

„Otec měl sice zpočátku výhrady, ale přesvědčil jsem ho s pomocí svých znalostí, že budu v pořádku,“ vysvětlil Chin. Po operaci sice trpěl krátce žloutenkou, ale brzy se zotavil. Transplantaci provedli v Národní univerzitní nemocnici v Singapuru. „Nejsem hrdina, jen člověk, který byl ve správnou chvíli na správném místě,“ dodal Chin, který se nyní těší na kariéru lékaře.

Své učitelce u prvního stupně daroval student 67% jater. Své učitelce u prvního stupně daroval student 67% jater. | Reprofoto Star TV/ Blesk

 

Monikay ( 27. září 2018 18:45 )

je to velkorysý člověk a učitelka bijící žáky by se měly stydět

Zobrazit celou diskusi