Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ženy nemají penis: Student si příspěvkem na sociálních sítích pořádně zavařil

Autor: ital - 
25. září 2018
20:52

Řecký student v Británii Angelos Sofocleous (24) napsal na svém Twitteru komentář, že „ženy nemají penisy“. Nad tím, co následovalo, skutečně zůstává rozum stát. Dokonce byl obviněn z „transfobie“.

Kdo by si jen pomyslel, kam až zajde naše společnost. Kdekdo by si představil, že svět bude v jednadvacátém století civilizovaný a rozumný. Alespoň by to tak mělo vypadat podle teorie, že živočišné druhy se stále vyvíjejí a zdokonalují. Možná to tak u ostatních platí. Ovšem lidský druh jde naprosto opačným směrem.

Něco jiného je urážet kohokoliv kvůli barvě pleti, národní příslušnosti či sexuální orientaci. Všichni se učili něco o nacistickém režimu, kde se k takovým lidem chovali neskutečně zvrhlým způsobem, a jistě by nikdo z nás nechtěl se k něčemu takovému vrátit. Když však někdo poukáže na zcela přírodní skutečnost, která se nedá vyvrátit snad ničím, a je za to potrestán, už začíná být něco špatně.

O tom se přesvědčil postgraduální student psychologie a filozofie, jenž byl nařčen z transfobie kvůli tomu, že napsal na Twitter, že ženy nemají penis. Tímto výrokem pobouřil studenty natolik, že byl vyloučen ze zpravodaje durhamské univerzity Critique, pro nějž pracoval jako asistent editora.

Rovněž pracoval jako hlavní editor univerzitního online magazínu The Bubble, z něhož byl rovněž propuštěn. V e-mailu od prezidenta Filozofické společnosti stálo: „Odvoláváme vás z pozice v magazínu Critique, jelikož váš komentář znehodnocuje transgenderové skupiny, aniž byste nechal prostor pro férovou diskusi.“

Team Angelových spolupracovníků ovšem nechce nechat tento počin bez odezvy. Tvrdí, že Angelos se neprovinil ničím, za co by měl být odvolán ze všech pozic. „Představa, že je Angelos úzkoprsý a bigotní, je naprosto absurdní. Ve skutečnosti je velmi soucitný a pracuje pro zlepšení lidské společnosti,“ hájí studenta přátelé.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonin Blaha ( 25. září 2018 21:56 )

 Nechapu v cem lhal?😲😲

Zobrazit celou diskusi