Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kost a kůže. Tahle slečna (26) váží pouhých 17 kilo! Jak je to možné?

Autor: ital - 
13. září 2018
20:45

Kristina Karjaginovová (26) z ruského města Barnaul trpí silnou anorexií. Má vystouplé lícní kosti a utopené oči a její svaly jsou natolik ochablé, že se nedokáže pohybovat. Blogerka Maria Kokhno se rozhodla uspořádat sbírku pro záchranu nemocné dívky. Doufá, že ještě není pozdě.

Vystudovaná právnička, Kristina, je tvrdohlavá perfekcionistka, přestože je takováto charakteristika naprosto překvapující ve srovnání s její fotografií. Její váha se pohybuje mezi 17 – 18 kilogramy a lékaři jí diagnostikovali silnou anorexii. Samotná Kristina uvádí, že se jí poprvé výrazně snížila hmotnost, když jí bylo devět let.

Po nástupu na univerzitu její váha klesala stále rychleji. Přesto jí tato zákeřná nemoc nezabránila v tom, aby získala červený diplom. Anorexie se však nezastavila. Dnes má absolventka práv potíže zvládat běžné úkony v domácnosti a nedokázala by žít bez pomoci své matky.

O Kristině se dozvěděla blogerka Maria Kokho, která dříve také údajně trpěla anorexií. Nemoc ji trýznila asi půl roku, ale nakonec se jí podařilo najít skvělého lékaře, jenž ji choroby zbavil po týdnu. Maria sdílela příběh Kristiny na svém blogu a uveřejnila její fotografie.

Pod fotkami se rozběhla dlouhá diskuse. Spousta sledujících s dívkou soucítí. Jiní si myslí, že jde o podvod, a nevěří, že taková dívka vůbec může existovat. Maria se rozhodla uspořádat sbírku na pomoc Kristině s pomocí těch, kterým její osud není lhostejný. Doufá, že se jim podaří nashromáždit částku ve výši 100 000 rublů (cca 32 000 Kč), což je suma potřebná na léčbu v Nižním Novgorodu.

Dle slov lékařů je anorexie především psychické onemocnění. Vedoucí kliniky intenzivní péče Sergej Nurislamov uvedl, pacienti trpící anorexií by měli být léčeni pouze ve specializovaných institucích. „Není důvod vybírat peníze. Důležité je se dohodnout s ústavem endokrinologie a institutem výživy. Postižení anorexií by měli být hospitalizováni v psychiatrické léčebně,“ říká Nurislamov.

Přesto sbírka na léčbu Kristiny Karjaginovové nadále pokračuje. Maria vítá příspěvek od každého, kdo bude ochotný pomoci.

Hssj ( 18. prosince 2019 00:33 )

Spíš jedině Co jse má nejvíce léčit není mozek ani tělo ale samotná duše 😇😣😤🙃 kdo souhlasí ať dá Luke díky všem 😘😍

marlen52 ( 14. září 2018 15:57 )

ano potřebuje nejdřív vyléčit mozek pak tělo

sores ( 14. září 2018 13:20 )

Potřebuje léčit víc mozek než tělo!!

sores ( 14. září 2018 11:41 )

Je na urgentní léčbu na psychiatrii jelikož to má každý v hlavě,hubnutí i přibírání.Vyloženě mozková záležitost.

spania ( 14. září 2018 11:22 )

Tohle je vážně chodící kostlivec - Fuj!Nechápu jak může vůbec žít a už vůbec nechápu,že mohla vystudovat a že se jejím případem nikdo nezabývá.Ta holka si to ale zavinila sama svojí blbostí.Určitě musela chodit po doktorech,cožpak to bylo jejím rodičům jedno a cožpak jí doktoři neléčili?Celé je to divné.

Zobrazit celou diskusi