Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Schwarzenberg (80) opustil nemocnici. Po pádu ve Sněmovně je v pořádku

Autor: ČTK - 
13. září 2018
14:20

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který ve středu upadl kvůli chvilkové indispozici ve Sněmovně, dnes odpoledne opustil Ústřední vojenskou nemocnici ve Střešovicích. ČTK to řekl sám Schwarzenberg s tím, že je v pořádku. Osmdesátiletý doyen Sněmovny byl přes noc hospitalizován v nemocnici na pozorování.

Kvůli Schwarzenbergově indispozici poslanci ve středu na zhruba deset minut přerušili jednání. Exministr zahraničí upadl podle šéfa klubu TOP 09 Miroslava Kalouska kvůli krátké nevolnosti, po chvíli se ale vzpamatoval a ze sálu odešel sám. Do nemocnice ho odvezli záchranáři.

Schwarzenberg před deseti lety ve funkci ministra zahraničí absolvoval operaci srdce. Když se v roce 2012 ucházel o post prezidenta, zveřejnil vyjádření renomovaného lékaře, podle něhož byl zdravotně způsobilý pro výkon funkce hlavy státu. Kritici Schwarzenbergovi vytýkali, že často podřimuje při jednáních a na veřejných akcích. Spekulovali o jeho zdravotním stavu.

„Pajdám jako pan prezident, ohluchl jsem jako pan prezident. V tom jsme se dotáhli do podobné polohy. Musím si také nechat operovat šedý zákal. Tedy všechny ty normální věci, které se ve stáří dějí. Ale to patří k tomu stáří, mě to nerozčiluje,“ řekl ČTK loni v prosinci, když slavil osmdesátiny, s tím, že vzhledem ke svým zkušenostem a stáří vidí svoji roli v dolní parlamentní komoře jako mentor.

Stejně jako v případě Schwarzenberga přerušili poslanci schůzi kvůli indispozici kolegy už v minulosti. V roce 2009 zkolabovala ve Sněmovně tehdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. V únoru 2004 zkolaboval ve Sněmovně při jednání poslaneckého klubu ČSSD někdejší premiér Vladimír Špidla, kterému tehdy bylo 52 let. Ihned ho ošetřili pracovníci sněmovní lékařské služby a záchranné služby, ještě tentýž den podstoupil vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici a poté byl propuštěn. Špidla na pár dní zrušil pracovní program a odpočíval doma.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iFender ( 4. října 2018 07:15 )

Oba dva se vyjadrovali pred volbami k Zemanovu zdravi a ted chcipe jeden po druhym.Ze by spravedlnost existovala?

aristo ( 14. září 2018 16:56 )

On ma Kodl hebl jak kliku od blazince. Jeste stesti, ze nepadl primo na oblicej. Mohl tim heblem ponicit podlahu, nebo narazit ropu.

salto ( 14. září 2018 09:39 )

Rektoskopie?

modryptak ( 14. září 2018 08:27 )

Kníže Blekota se vrací do PS,spát by neměl na židli ale mohli by mu dát válendu.Křivák Kradlousek se již také zotavuje,znovu bude za hlavního baviče a šaška.

hejhej ( 13. září 2018 17:06 )

Už vytřízlivěl nebo se konečně probudil z dloudobého spánku? Že to dědkovi není trapné, měl by sedět doma nebo při pěkném počasí někde v parku. Přínosem není pro nikoho, nakonec celá TOP09 je naprosto zbytečná pidi strana .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa