Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Honosný romský pohřeb: Slavného vozku zabilo auto. Příbuzní se sjeli v luxusních limuzínách, přijela i seriálová hvězda

22. srpna 2018
05:33

Kolona 16 bílých rolls-royců vyprovodila do nebe synovce hvězdy britského seriálu Největší romské svatby (Big Fat Gypsy Weddings). Slavný britský vozka Mikey Connors (†32) zemřel poté, co jeho koňský povoz smetlo auto. Příbuzní mu proto na poslední rozloučení nechali vyrobit i květinového koně s vozem v životní velikosti.

K tragédii došlo 28. července ráno na silnici A2016 Eastern Way na předměstí Londýna. Přibližně 30letý řidič tu autem smetl koňský povoz, se kterým se 32letý Mikey zrovna účastnil závodu. Vozka bohužel na místě zemřel a nepodařilo se zachránit ani jeho koně. Veterinář ho musel kvůli vážným zraněním uspat. Řidič auta, který nehodu způsobil, byl následně zatčen a obviněn z nebezpečné jízdy.

Necelý měsíc po tragédii příbuzní Mikeyho uložili k věčnému odpočinku. Na pohřeb v Surrey se sjely desítky lidí v koloně 16 luxusních vozů značky Rolls-Royce Phantom. Nechyběl ani strýc oběti Paddy Doherty, který zazářil v britském seriálu Největší romské svatby. Ten byl dokonce jedním z deseti mužů, kteří rakev na poslední cestě nesli. Neštěstí ho zjevně poznamenalo a chvílemi se musel opírat o auto, protože se neudržel na nohou. Slzy během obřadu tekly proudem a málokdo udržel emoce na uzdě.

Pozůstalí nechali nebožtíkovi vyzdobit květinový koňský povoz i s jezdcem v životní velikosti. Z květin také byly vyrobeny další pocty, které připomínaly jeho úspěšnou závodní kariéru. Na cestě do nebe ho pak vyprovodili další jezdci s koňskými povozy. Na netradiční obřad se můžete podívat v galerii pod článkem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině