Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka romského léčitele, který vyléčil vozíčkářku: Jak je to s jeho schopnostmi?

Autor: msj - 
24. července 2018
19:54

Romové z celé Evropy se už několik týdnů sjíždí do slovenských Piešťan. Doufají, že si na ně najde čas tajemstvím zahalený léčitel Maroš (37) a vyřeší jejich problémy. Jak to s nimi ale doopravdy je? Marošova matka má jasno.

Ľubica Píšová podala exkluzivní rozhovor pro slovenský portál Pluska.sk. „Maroš tu bývá, ale teď není doma. Je mimo Piešťany,“ vysvětlovala matka redaktorovi, který chtěl vyzpovídat léčitele. „Je to něco mezi nebem a zemí. Běžný smrtelník to pochopí jen těžko,“ řekla pouze stručně k jeho údajným schopnostem. „Nic vám o tom neřeknu, on vám to musí říct sám. Jestli jste věřící, možná byste to pochopili,“ dodala Ľubica.

Matka romského léčitele také prozradila, že brzy sám Maroš řekne médiím více.

Park, ve kterém se Romové shromažďovali, je nyní zavřený. I tak ho ale několik desítek lidí odmítá opustit. „Od 23. července bude v prostorách Pažitského parku probíhat arboristické ošetřování dřevin,“ píše se v oznámení.

Zázrak po zásahu bleskem

Podle Romů tajemný léčitel nejí, ani nepije. Dokonce se i traduje, že mu jeho zázračné schopnosti spadly do klína poté, co do něj udeřil blesk. I tak se ale většina shodla na tom, že je spojila víra v Boha a že Maroš má prostě něco nadpřirozeného.