Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Olgu na lehátku odnesl proud na otevřené moře: O život bojovala 21 hodin. Podchlazení, spálená kůže a strach z žraloků

Autor: shp - 
12. července 2018
16:38

Odešla si jenom na chvíli zaplavat do moře na pobřeží Kréty. Poté, co se položila na nafukovací lehátko, ji odnesly proud a vítr na otevřené moře. Když si to ruská turistka Olga Kuldo (55) uvědomila, bylo již pozdě. K pláži se vlastními silami nedokázala vrátit. Na moři nakonec strávila 21 hodin. Myslela si, že s ní bude amen, bála se, že zemře. Záchrana nakonec přišla. Olga nyní o děsivém zážitku z dovolené poprvé promluvila.

Olga udělala velkou chybu, že šla na moře a neřekla nic své rodině. Ruská lékařka na dovolenou na Krétu vyrazila s manželem Olegem (59) a dcerou Julií (28). Ti si mysleli, že odešla na tříhodinovou ozdravnou kůru do lázní. Když se večer nevrátila na hotelový pokoj, pochopili, že se něco stalo. Na pláži pak našli její věci a zalarmovali pobřežní stráž.

V tu dobu už ale byla Olga na moři několik dlouhých hodin. „Vlny byly velké, dělala jsem všechno proto, abych se udržela nafukovacího lehátka. Když se vlny uklidnily, byla jsem vyčerpaná a bála jsem se, že mohu usnout. Zpívala jsem proto písně ptákům nad mou hlavou, abych zůstala vzhůru,“ vzpomínala Olga, kterou citoval Mirror.

V době, kdy zapadlo slunce, byla již Ruska popálená od slunce. Velmi se bála, že drama na moři nepřežije. „Myslela jsem na Olega a Julii. Myslela jsem na to, jak moc by jim ublížila moje smrt. To mě hnalo dál. Musela jsem bojovat až do konce. Snažila jsem se přemoci temné myšlenky,“ vypráví dál doktorka.

V noci, kdy naopak zažila podchlazení, se bála, že by ji mohli sežrat žraloci. „Cítila jsem, jak se něco dotýká mých nohou. Ujišťovala jsem se, že to jsou jenom řasy a nic tam dole mě nemůže zranit,“ říkala si Olga. Když se rozednilo, začala se naopak bát racků. „Bála jsem se, že mě ptáci klovnou do hlavy nebo do lehátka,“ přiznala své obavy Ruska.

Vítr a proud ji nakonec odnesly přes 11 kilometrů od pobřeží na otevřené moře. Záchrana přišla až poté, co ji spatřilo letadlo, které v řeckých vodách pátrá po migrantech. Pro ženu pak připlul záchranný člun. Popálená i s příznaky podchlazení pak strávila noc v nemocnici. Trvalé následky však mít nebude. „Je to zázrak,“ prohlásila dcera Julia.

safinka59 ( 13. července 2018 05:28 )

Podle všeho musela mít v sobě několik čucíků vodky. V opačném případě každý vidí, zda a jak se vzdaluje...a jestliže jde paguláť na moře, možná je dobré o tom někomu říct...ovšem pokud nebyli také ostatní na sračky...jak na fotu, na zdarovie

milanopava ( 12. července 2018 21:01 )

Já bych ty mořské proudy zakazal a je to

offline ( 12. července 2018 19:21 )

Kdyby zůstala doma v Rusku, tak by se jí to nestalo.

cocumysvole ( 12. července 2018 17:12 )

Paní Olga měla tutově aspoň dvojku pod kulichem a měla jít spát na hotel a ne na moře. Je to nacamra už na pohled.

Zobrazit celou diskusi