Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kolaps dopravy na českých silnicích! Kudy se dostanete do Chorvatska a Itálie?

Kolaps dopravy: Proboha, kudy do Chorvatska a Itálie?
Doprava v centru Prahy v pondělí totálně zkolabovala. Auta stála ve frontách, tramvaje nabíraly více než desítky minut zpoždění.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Jessica Lutišanová - 
10. července 2018
05:00

Být až nekonečně trpělivý a mít pevné nervy! To musí dělat v těchto letních dnech řidiči v Česku, jinak neuspějí. Probíhají totiž prázdniny a silničáři rozkopali a opravují v Česku mnoho důležitých dopravních tepen. Například tu na hranicích do Rakouska v Dolním Dvořišti!

Je to špatná zpráva především pro ty, kteří přes jižní Čechy směřují na dovolenou do Chorvatska, Itálie či jedou do Alp. Cestu jim totiž zkomplikuje uzavírka silnice na hranicích v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. A proč zrovna teď o prázdninách? Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se tam totiž nachází místa, která už potřebují velice nutně opravu a nelze čekat. Zároveň termín určila rakouská strana, která na opravách také spolupracuje.

Oprava je rozdělena na dvě části. První by měla trvat až čtyři týdny a druhá etapa do konce září. Celkově je rozkopaný úsek dlouhý 1,44 kilometru. Nejdříve tam měl dopravu řídit semafor, ten ale nakonec přijde na řadu až po prázdninách. Teď šoféři jezdí po paralelně vedoucí silnici, která byla původně vybudovaná pro kamiony. „S rakouskou firmou jsme se domluvili, že by teď kyvadlová doprava dramaticky komplikovala cestu českým turistům. Proto jsme semafor přesunuli na září. Teď se bude jezdit jenom s minimálním zdržením,“ věří mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Rychlost je v úseku snížena.

Ucpaná tepna v Liberci

Nástraha číhá na šoféry až do poloviny října i v Liberci. Tam minulý týden v pondělí stavbaři zahájili celkovou rekonstrukci ulice České mládeže, která je jednou z nejvytíženějších ve městě. Dělníci tam budují nový povrch, který má snížit hluk a vibrace. Dopravu řídí policisté.

Kolaps v Praze

Nejhorší situace v Praze je na Wilsonově ulici, kde se omezil provoz v jednom pruhu. Řidiči si tu tak postojí v kolonách. Krokem se jezdí i na příjezdech k tunelu Mrázovka kvůli omezení pruhů v Dobříšské ulici. Oprava vozovky Jiráskova mostu zase ucpala Smíchov. „Musí se udělat, protože jinak by zatékalo do konstrukce mostu,“ vysvětlila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Brno, uzavírek plno!

Jestliže máte nervy jako špagáty a milujete rébusy, vzhůru do Brna! Úřady v moravské metropoli totiž hrají s lidmi dobrodružnou hru. Vyhrává každý, kdo se jakkoliv dostane z jednoho konce města na druhý dřív než za půldruhé hodiny. Do mozaiky zcela nebo částečně uzavřených ulic přibyl včera prubířský kámen. Stavbaři svedli do jednoho pruhu nejvytíženější tepnu na Zvonařce. Spolu s uzavřeným Dornychem a poloprůjezdnou Plotní je to smrtící koktejl, který ochromil celé město.

Postojíte si i v Hradci

Další nepříjemnosti mohou očekávat motoristé až do 2. září v Hradci Králové. Tam začala včera oprava frekventované výpadové silnice z města směrem na Jičín a Náchod. Přes křižovatku Brněnská denně projedou desítky tisíc aut včetně kamionů. Řidiči musí jezdit objížďkami vedenými okolními ulicemi.

Video: Doprava v centru Prahy v pondělí totálně zkolabovala.Auta stála ve frontách, tramvaje nabíraly více než desítky minut zpoždění.


Video  Doprava v centru Prahy v pondělí totálně zkolabovala. Auta stála ve frontách, tramvaje nabíraly více než desítky minut zpoždění.  - David Zima
Video se připravuje ...

krista2018 ( 10. července 2018 13:15 )

letecky a nebo nejezdit

flora ( 10. července 2018 09:47 )

Naprosto souhlasím. Vymýšlejí to a velí tomu lidé oslňujíjí tituly jako mba, i ,e ,o , xy koupenými v zahraničí během třech měsíců, žádné znalosti, životní zkušenosti, logické uvažování a předvídavost a bodě nule. Jinak to pak nemůže dopadnou. Je to bohužel dnešní trend - blbej, ale perspektivní.

Zobrazit celou diskusi