Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Život výherce 2,5 miliardy z Pardubicka: Akcie, dluhopisy, nemovitosti...

V Eurojackpotu je více nez 2,3 miliardy korun
V Eurojackpotu je více nez 2,3 miliardy korun  (Autor: Archiv Sazka)
Autor: Jessica Lutišanová - 
8. června 2018
10:17

Stane se dnes večer další Čech či Moravan miliardářem? Může to tak být! Bude se totiž losovat Eurojackpot a ten činí více než 2,3 miliardy korun. Naposledy se stal boháčem z Eurojackpotu muž z Pardubicka, který vyhrál nejvíce korun v historii českého sázení.

Těžko představitelné 2,466 miliardy korun získal sázející v květnu před třemi roky. O peníze se přihlásil až 26 dnů po losování. Údajně čekal, až opadne mediální zájem. A jak si bohatství užívá?

„Viděli jsme ho naposledy, když si převzal výhru. Předali jsme mu kontakty na finanční poradce a psychology. Od té doby se neozval a my ho kontaktovat nemůžeme,“ řekl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Šel na to šikovně

Jenže udržet v utajení takto velké peníze může být oříšek. Podle odborníků se ale výherce zachoval profesionálně. „Nejspíš si nechal peníze poslat do více bankovních institucí. Poradci mu určitě také řekli, aby dal i část do akcií a dluhopisů,“ řekl finanční expert Vladimír Weiss. Pravděpodobně si dal pozor i v oblasti nemovitostí a nenakupoval například drahé zámky. Realitní makléři o něm totiž také nevědí. „Nedá se určit, zda a kolik tento muž investoval. Lidí, kteří nakupují stamilionové nemovitosti, na realitním trhu totiž každý měsíc přibývá,“ vyjádřil se realitní expert Tomáš Kučera z Institutu Chytrý makléř.

Zobrazit celou diskusi