Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zraněný belgický ovčák se zase raduje ze života: Dingo děkoval zachránkyním!

Autor: Saša Vetkovská - 
6. května 2018
07:25

S psím srdcem na tlapce nadšeně vítal ve čtvrtek odpoledne své zachránce belgický ovčák Dingo (12). Herečky Rozálii Víznerovou (43) a Vendulu Křížovou (45) láskyplně olizoval.

Belgickému ovčáku Dingovi přály všechny »šťastné « hvězdy – vesmírné i herecké. Z těžkého úrazu se zotavuje i díky čtenářům Blesku, kteří na jeho léčbu během čtyř dnů poslali 76 tisíc korun. „Všem těm lidem, kteří pomohli jak Dingovi na místě nehody, tak fi nančně, volali mi, psali, bych chtěl poděkovat. Sám bych ho nejspíš zachránit nedokázal,“ řekl s dojetím Blesku Dingův páníček Josef Šindel (50). Rána se Dingovi pěkně hojí a má zase svou pověstnou chuť k jídlu. „V noze má kovovou destičku. Zdá se, že mu to nevadí. Na nohu našlapuje až moc. Musím ho brzdit,“ popisuje situaci Josef.

Ve čtvrtek Dingovi přivezli hračku a dobroty herečky Rozálie Víznerová, Vendula Křížová, Kateřina Seidlová a řidič herců Martin. Dingo dárky sledoval »ostřížím« okem. „Miluje tvrdé rohlíky, na ně si ale musí počkat, až je bude moci zase držet v předních tlapkách,“ dodal Josef. Stále je dojatý z lidské solidarity. „Když jsem ráno přišel a Dinga nenašel, byl to pro mě konec. Ještě teď mám husí kůži. Je pro nás jako druhé dítě,“ vzpomínal a spokojený Dingo mu při tom rošťácky šťouchal čenichem do ruky.

Co se stalo

V noci na sobotu 28. dubna zloději vykradli autodílnu Josefa Šindela v Horoměřicích. Dingo, který tam hlídal, vyběhl na silnici, kde ho srazilo auto. Majitel si myslí, že chmatáky znal, a proto dílnu nebránil. U zraněného zvířete zastavili dva mladíci a hned po nich vůz s herci – Rozálií Víznerovou, Danou Morávkovou,Annou Stropnickou, Karlem Zimou, Kateřinou Seidlovou, Annou Kulovanou a Magdou Weigertovou. Vzápětí se rozjela záchranná akce.

Co bude s penězi

Dingova operace a léčba stály již 31 tisíc korun. Suma za celkovou léčbu není zatím konečná. Čekají ho ještě další rentgeny a doléčení. Jelikož účet je obecně prospěšné společnosti, která se stará o opuštěné psy, peníze, jež zbudou, půjdou na ně.

Josef Šindel: Nezahořkl

Dinga jsme si vzali z útulku, když mu byly odhadem dva roky. Dostal se do něj poté, co ho někdo nechal uvázaného za krk v lese. Přesto nezahořkl a byl vždy klidný a hodný pes.

Rozálie Víznerová: Hvězda

Dingo má úžasnou povahu. Je to velký pes, měli jsme z něj zpočátku respekt. On nás ale olizoval, mazlil se, získal si nás všechny. Je právem hvězdou.

Vendula Křížová: Osud...

Celý ten příběh je osudový. Dingův páníček před časem zase pomohl mně. Uvízla jsem s autem v příkopu a on mě z něj vytáhl. Že je to on, jsem zjistila, až když si přijel pro Dinga. Kruh dobrých skutků se tak hezky uzavřel.

 

Video: Sundej ze mě toho pos**nýho psa! Pitbul se zakousl ženě v metru do nohy a nechtěl ji pustit

Zobrazit celou diskusi