Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hadí dívka (13) se vzácnou nemocí krvácí na slunci. Domov se pro ni stal vězením

Autor: shp - 
2. května 2018
20:31

Mladá Indka Vedika Gupta (13) od svého narození neskutečně trpí. Má totiž vrozenou a vzácnou ichtyózu – kožní nemoc, kvůli které jí ostatní děti krutě přezdívají hadí dívka. Kvůli svému stavu navíc nemůže vycházet ven, protože by jí sluneční paprsky způsobily krvácení.

Jediné, co můžu dělat, je sledovat děti mého věku, jak si hrají a užívají svého života,“ říká smutně. Často se sama sebe ptám, proč jsem se stala terčem tohoto božího trestu. Jaký čin jsem spáchala, že musím takto trpět?“ pokračuje dívka.

Vediku už vidělo mnoho lékařů, ale žádný jí nedokázal pomoci. Jediné, co tak dívka používá, je pleťový krém, který zabraňuje odlupování kůže. Kdyby vyšla ze svého domova na sluníčko, dopadlo by to tragicky a bolestivě.

Kdykoliv jdu ven, propálí se mi ruce. Moje kůže se odloupne a začnu krvácet,“ říká dívka, jejímiž největšími zábavami jsou malování a sledování televize. Stejně smutný osud potkal i její sestru Sunidhi (20), která kvůli ichtyóze vůbec nevychází ven.

Jediné, co chci, je, aby moje dcery v budoucnosti netrpěly,“ říká ztrápená matka obou dívek. Jedinou šancí na pomoc je stejná léčebná kúra, která pomohla jiné indické dívce s ichtyózou jménem Shalini. Na tu se rodina snaží vybrat peníze od dobrodinců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi