Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Obří aligátor vlezl rodině do bazénu. Zavolala na něj policii

Autor: nkov - 
8. dubna 2018
13:10

Zatímco čeští policisté mají v popisu práce především vystavovat pokuty a nasazovat botičky na kola špatně zaparkovaných aut, jejich floridští kolegové mají plné ruce práce s odchytem děsivého ještěra. Ve facebookovém příspěvku se policisté z floridského města Nokomis pochlubili svým sobotním výjezdem, kde je nečekala domácí roztržka či opilý výtržník, ale aligátor obrovských rozměrů, který se rozhodl odpočinout si v bazénu jedné vyděšené rodinky.

Relaxu si ale ještěr příliš neužil, jeden z přivolaných strážníků mu rychle nasadil „obojek“ a zvíře vyprovodil z pozemku.

V odpovědi k vlastnímu twitterovému příspěvku policie dále uvedla, že se krokodýlovi po cestě k bazénu podařilo „prorazit skrz” skleněné dveře. Příspěvek doprovází výmluvný hashtag, který můžeme do češtiny přeložit jako „Tohle je možné jenom na Floridě“.

Video pořízené strážníky zachycuje pracovníka odchytu ve snaze vytáhnout aligátora z vody pomocí speciálního obojku uchyceného na dlouhé tyči. Díky němu může ještěra chytit, aniž by se dostal do jeho těsné blízkosti.

Na Floridě společně s dalším americkým státem Louisianou žije většina aligátoří populace USA, v každém se počet jedinců odhaduje na milion kusů. Dospělí aligátoři dorůstají až úctyhodných 5 metrů, vážit mohou až půl tuny. V roce 1973 byl aligátor umístěn na seznam ohrožených druhů. Díky ochraně se ale jeho počty natolik zvýšily, že byl ze seznamu o 14 let později zase odebrán.

 

salto ( 9. dubna 2018 07:38 )

Doufám, že mu policie nejdřív přečetla jeho práva

naidka ( 8. dubna 2018 16:44 )

Plesku, ten váš "děsivý ještěr" je krokodýl nebo aligátor nebo byli v bazénu oba?

Kominik ( 8. dubna 2018 13:56 )

Metr a půl dlouhá ještěrka, video rozostřené,že jevidět velké prd a je tu senzace jak cyp, bo se to stalo v usa, já mám v bazénu husokačice a nikdo z toho senzaci nerobí

Zobrazit celou diskusi