Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pomoc půlroční dceři hokejisty „Hřebíka“, který zkolaboval na ledě: Kamarádi vybrali přes 170 tisíc

Autor: ana - 
6. února 2018
11:56

Přesně před týdnem na ledě zlínské PSG arény během zápasu zkolaboval teprve sedmatřicetiletý hokejista Jan Skácelík, kterému okolí neřeklo jinak než: „Hřebík“. Jeho srdce i přes veškerou snahu spoluhráčů a zdravotníků, kteří se ho snažili několik desítek minut oživit, dotlouklo. Kamarádi zřídili pro pozůstalé transparentní účet.

Rodina, spoluhráči i přátelé truchlí. Internet zaplavují srdceryvnými vzkazy. Poslední rozloučení s mladým otcem proběhlo v pondělí 5. února v obřadní síni zlínského krematoria.

„Všichni, kdo jste ho znali, vzpomínejte na něj jen v dobrém. On byl totiž tím, kdo nikdy nezkazil žádnou srandu a lidi kolem sebe měl moc rád. Hřebíku, měj se tam nahoře dobře. Nikdy na tebe nezapomeneme,“ vzkazují ostatní hráči amatérské hokejové ligy.

Vzkazy po celém internetu

Michal C.: „Kamaráde, budeš mi chybět. Byl jsi úžasný chlap s velkým srdcem! Včera jsem brečel jak malý kluk, proč ty? Život je nespravedlivý, sbohem, kamaráde. Cepo“

Marek P.: „V úterý nás nečekaně opustil dlouholetý kamarád a hlavně můj kolega z obrany v nohejbale. Na pomoc jeho rodině byl zřízen transparentní účet. Kdo chce, může pomoci. Budeš nám chybět, kámo.“

Zdeňka Š.: „Upřímnou soustrast rodině, je mi to líto, byl tak mladý.“

Roman D.: „Hřebe, měli jsme Tě moc rádi!“

Filip Č.: „Poprvé jsem s Tebou jel jako mechanik na závody v Sosnové. Nikdy na Tebe nezapomenu!“

Neštěstí se stalo v průběhu duelu 22. kola mezi Sharks Malenovice s Gladiators Rablina. Vedení soutěže následně všechny plánované duely soutěže odvolalo. Honza byl podle všech informací velmi aktivní sportovec. Věnoval se hokeji, volejbalu, nohejbalu, florbalu i automobilovým závodům.

Ve Zlíně jeho přátelé zřídili pro pozůstalé transparentní účet 115-6885940207/0100, kam může kdokoliv přispívat. V současné době se posbíralo téměř 170 tisíc korun. Zatím nejštědřejším dárcem se stala Kateřina Z., která pozůstalým na účet poslala 50 tisíc korun. Jan Skácelík zde zanechal přítelkyni a půlroční dcerku.