Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zlínský hokejista Skácelík zemřel přímo na ledě! Zůstala po něm půlroční dcerka

Přímo na ledě zemřel minulý týden hokejista Jan Skácelík (†37): Zůstala po něm půlroční dcerka
Přímo na ledě zemřel minulý týden hokejista Jan Skácelík (†37): Zůstala po něm půlroční dcerka  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
5. února 2018
10:54

Místo radosti ze sportovního zápasu, byli fanoušci i hráči amatérského hokeje ve Zlíně svědky tragédie. Přímo na ledě zemřel jeden z hráčů Jan Skácelík (†37), kterému už nepomohla rychlá pomoc jeho spoluhráčů ani záchranářů. Po Honzovi tu zůstala přítelkyně a půlroční dcerka. 

K neštěstí došlo v úterý při zápase amatérské ligy v PSG aréně v Zlíně. Honza zkolaboval přímo na ledě. "I přes veškerou snahu spoluhráčů a poté i záchranářů dotlouklo srdce našeho kamaráda Honzy Skácelíka, kterému nikdo neřekl jinak než 'Hřebík'," stojí na webu amatérské hokejové ligy.

Honza zemřel v nedožitých osmatřiceti letech a nechal zde své nejmilovanější - svou přítelkyni Romanu a půlroční dcerku Editku. 

Původně začínal Honza v hokejbalu už v šestnácti letech. "V nejvyšší malenovické hokejbalové lize odehrál plných třináct sezón převážně na postu obránce, což platilo i u hokeje. Ve Zlínské amatérské hokejové lize strávil 11 sezón, odehrál 236 soutěžních zápasů a třikrát se svými spoluhráči slavil bronz a jednou i stříbro. Další řadu utkání odehrál ve Zlínské hobby lize a byl také velikým fandou zlínského extraligového týmu," popisuje Honzovy sportovní úspěchy web.

Kromě hokeje se ale Honza věnoval i motosportům - v oblasti automobilových závodů dělal léta mechanika rallyových speciálů a několikrát za volant usedl sám.

Kamarádi zřídili pro pozůstalé transparentní účet, aby alespoň trošku pomohli zmírnit dopad tragédie na jejich životy. Pomoci můžete i vy. Číslo transparentního účtu najdete na webu amatérské hokejové ligy.