Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sníh v Česku zabíjel: 3 lidé dostali při odklízení infarkt, 2 ho nepřežili

Autor: ČTK - 
16. ledna 2018
17:39

Tři lidi v úterý v Královéhradeckém kraji postihl při odklízení sněhu infarkt. Dva z nich nepřežili. ČTK to sdělil mluvčí hradeckých krajských záchranářů Ivo Novák.

Zachránit se zdravotníkům podařilo staršího muže ze Dvora Králové nad Labem, který byl srdeční zástavou stižen při odklízení sněhu. Stejně byli při odklízení sněhu zasaženi infarktem i muž na Náchodsku a žena na Jičínsku. „Ti ale, bohužel, srdeční zástavu nepřežili,“ uvedl Novák.

Nemocní, kteří trpí chronickým onemocněním srdce nebo jinými závažnými problémy, by podle něj měli omezit nebo se zcela vyhnout fyzicky namáhavých činnostem, mezi které patří i odklízení sněhu.

Video  Jak vypadá infarkt myokardu?  - Youtube/BioDigita, Inc
Video se připravuje ...

agfor ( 16. ledna 2018 19:24 )

Obyčejný občan už několik let nemusí uklízet chodníky kolem své nemovitosti. To zařídil, jako jednu z mála rozumných věcí, primátor Teplic - Kubera. Pokud sníh vraždí lidi (stejně jako alkohol nebo kouření) proč ho nezakáží. Vždyť v zákonodárných orgánech stále sedí lidé, co poroučejí větru a dešti (tedy snad i sněhu) ?

moiaza ( 16. ledna 2018 19:07 )

Bože, co ten Plesk živí za pitomce? Ty lidí nezabil sníh, ale jejich zdravotní stav. Mohli zemřít při jakékoliv práci i doma. Nevěřím tomu, že nikdo jiný by ten sníh neodklídil. Jenže důchoci s chtěji hýbat. Smůla byla, že srdce nevydrželo. Když je důchodce naprosto neschopen odklízet sníh, nikdo mu hlavu neutrhne.

flora ( 16. ledna 2018 18:20 )

Obyčejný občan je pod pokutou tlačen k tomu aby z chodníku odklidil sníh. Nikoho nezajímá jeho věk a zdr. stav Zatímco st, organizace na svých chodníkách a cestách v parku vyvěsí cedulku "Po dobu zimy cesta neschůdn" nebo "na vl nebezpečí" nebi "uzavřena". A je to. Nikdo se nad tím nepozastaví

Zobrazit celou diskusi