Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Syna Sebastiánka (10 měs.) musela Miroslava oživovat již 70krát. Chlapec přestává dýchat

Desetiměsíční Sebastiánek bojuje každou chvíli o život.
Desetiměsíční Sebastiánek bojuje každou chvíli o život.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
29. prosince 2017
20:18

Rodina Sebastiánka ze slovenského Lučence žije ve velké nejistotě. Nikdo neví, kdy opět přestane malý chlapeček dýchat. Trpí totiž velkými zdravotními problémy a lékaři jsou zatím bezradní a neví přesně, co s ním je. Každou chvíli mu přitom jde o život. Máma Miroslava už přestala oživování počítat po 70. případu.

Začalo se to stupňovat. Ty záchrany byly nejdříve několikrát za týden. Když to bylo pětkrát za den, veškerá legrace přestala,“ řekla TV Markíze ustaraná maminka Miroslava.

Snažila se proto sehnat pomoci. Slovenští, ale i zahraniční lékaři však byli bezradní. Nedokázali zjistit, co přesně chlapci je. Přišli pouze s několika možnými teoriemi.

Řekli, že je to možná nedonošením, možná dostatečně nevyvinutým dýchacím ústrojím. Nastavili nás na léčbu stimulacemi kofeinem,“ prozradila zoufalá Miroslava.

Tento druh léčby však nezabral. Stejně tak zvyšování dávek. Pak lékaři přišli s tím, že by mohl být problém v mozku. Diagnózu však lze provést pouze genetickými testy. A ty trvají měsíce.

Na vině tak může být Hypoventilační syndrom. Dokud však nebude rodina znát přesnou diagnózu, bude trnout v nejistotě. Sebastiánka zatím drží při životě plicní ventilace, na kterou je napojený.

Video: Případ nemocné Barunky, která potřebuje speciální vozík.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi