Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lidé na paterčata zapomněli? Vánoce rodině zachránila známá osobnost!

Autor: ljš - 
30. prosince 2017
05:00

Vánoce a narozeniny byly vždy dobou, kdy se na transparentní účet paterčat slétaly nemalé finanční dary. Jak ale děti rostou, suma se každým rokem ztenčuje. Letos vánoční příspěvek poslali jen čtyři lidé. Rodiče dětí jsou ale i tak vděční. Ve čtvrtek navíc na kontě přistála nemalá částka od známé osobnosti.

Loni paterčatům před Vánoci přišlo necelých 14 tisíc korun a letos byla situace téměř stejná. Od listodu do Vánoc přibylo na účtě 13 900 korun. V mnoha případech šlo přitom o dárce, kteří rodině přispívají pravidelně každý měsíc, ať už malou částkou nebo i tisíci.

»Vánoční« dárci jsou však z údajů na transparentním účtu patrní jen tři. Jedna dárkyně poslala šest tisíc korun s poznámkou "VYBRAT pro děti na dárky letos", další přidala tisíc korun a krásné svátky v poznámce popřály také maminka s dcerou, které dětem zaslaly pětistovku. V listopadu ale ještě dětem přispěla jedna dárkyně, která si přála, aby rodina paterčatům za peníze koupila dvě zimní kombinézy.

Rodina, která po přijetí statisíců z první sbírky přišla o sociální dávky, peníze rozhodně nerozhazuje. Zatímco loni vybrala z účtu na Vánoce 17 tisíc, letos na peníze nesáhla. V částce výdajů sice svítí 8700 korun, jde ale výhradně o peníze za stravné paterčat a jejich bratra a Tonyho. Rodinné centrum Milovice navíc i letos vydalo seznam potřebných věcí, je tedy možné, že dárci využili spíše možnost obdarovat děti hmotným dárkem než penězi.

Mezisváteční dny navíc přinesly dobré zprávy. Ukázalo se, že paterčatům stejně jako loni přispěl houslista Pavel Šporcl. Zatímco minulý rok k daru využil účet své firmy, letos poslal 20 tisíc korun přímo pod svým jménem. A to i přesto, že se po svém loňském štědrém gestu, stal terčem nevybíravých útoků. K hudebníkovi se navíc přidala ještě jedna povánoční dárkyně, která přispěla dvěma tisíci s přáním požehnaných Vánoc, a tak není vyloučeno, že darů bude ještě přibývat.

Video  Paterčata z Milovic křtila knížku! Zapíjela se dětským šampaňským!  - Jan Doležal, Petr Soukup
Video se připravuje ...