Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lektorka Markétka zemřela měsíc po porodu: Na jejího muže s miminkem se skládají kamarádky

2. prosince 2017
05:00

Těšila se na vytouženou dcerku, prožila s ní ale pouhý měsíc. Lektorka Markéta T. (†41) z Českých Budějovic, která pomáhala ženám v centru osobního rozvoje Měsíčnice, před několika dny náhle zemřela. Její kamarádky a kolegyně se nyní snaží zajistit pomoc pro jejího manžela a malou dcerku. 

„S velkou bolesti v srdci dáváme na vědomí, že včera náhle odešla do nebe naše milovaná kolegyně a přítelkyně Markétka T. Zanechala tu po sobě měsíční Anežku a svého muže Štěpána,“ píše se na stránkách centra, ve kterém zemřelá působila jako lektorka a poskytovala osobní konzultace.

„S manželem žili propojeni s přírodou, využívali její dary a chovali se k ní šetrně a ohleduplně. Tento způsob života je skromný a po jejím odchodu zůstává Štěpán s dcerou sám bez většího finančního zajištění. Nastoupil na mateřskou dovolenou,“ vysvětlují Markétiny kamarádky.

Vdovci a jeho dceři se snaží všemožně pomoci. „S nadějí se na vás obracíme s prosbou o finanční podporu této rodině. Pokud pocítíte v srdci, že přispět Štěpánovi a Anežce je správné, předem děkujeme za každý dar, který jim pomůže v nelehké životní situaci. Dary použijeme na nákup mléka a věcí pro Anežku, případně na nákup jiných potřebných věcí do domácnosti,“ uvedly.

Chcete pomoci rodině zemřelé Markéty? Své příspěvky můžete posílat na účet 1000012612/5500, VS 3010 nebo je odevzdat přímo v centru Měsíčnice v Rudolfově.