Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Předávkovaní feťáci umírali na ulici: Po roce byste je nepoznali!

Autor: lm - 
23. listopadu 2017
06:00

Přesně před rokem se po internetu začalo šířit video, které šokovalo svět. Zachycovalo totiž manželský pár, který se po předávkování heroinem válel za bílého dne na ulici v americkém Memphisu a kolemjdoucí se jim místo pomoci jen smáli. Jenže právě tohle nelichotivé video nakonec drogově závislým manželům změnilo život. 

Ronald (61) a Carla (60) Hiersovi spolu byli dlouhých 20 let. Jejich vztah k heroinu byl ale ještě delší. Ronald drogám propadl, když mu bylo 13 let. Nejdříve s kamarády čuchali barvu, pak začal kouřit marihuanu a v roce 1972 přešel na tvrdé drogy. Podobně na tom byla i Carla a pár se sblížil právě díky lásce k drogám.

"Spáchali jsme spolu nejeden zločin. Takový byl můj život, jedna velká párty, protože jsem se nechtěl zabývat svými pocity," popsal muž časopisu Time s tím, že se svou manželkou dokonce v roce 1995 přišli o jediné dítě, a to právě kvůli drogám. Sociálka jim ji vzala, když pojala podezření, že je holčička závislá na opiátech.

Jejich závislost na drogách vygradovala až k osudnému dni, kdy je natočili předávkované v podivných pózách na ulici. Přežili jen díky záchranářům, kteří jim podali naloxon, protilátku při předávkování opiáty. Ronald byl následně propuštěn, ale jeho žena Carla skončila v cele za krádež.

Video  Feťácký pár se předávkoval na ulici  - YouTube/Policie
Video se připravuje ...

Když muž zjistil, že nahrávku jejich ostudného chování viděly miliony lidí, sáhl si na život. Po příchodu domů si aplikoval zbylý manželčin heroin a vzal si skoro 50 prášků xanaxu (lék proti úzkosti). Pokusy o sebevraždu ale zázraky přežil a rozhodl se pro razantní krok.

Po zveřejnění videa Ronalda kontaktovala jeho dcera z předchozího vztahu, která s ním předtím 13 let nemluvila. Tátu přemluvila, aby nastoupil do léčebného centra a muž tak skutečně učinil. Jeho manželka Carla se hned po propuštění z vězení rovněž zapsala do léčení do jiného zařízení. Manželé se sice rozešli, ale nadále jsou v kontaktu a povzbuzují se, aby nespadli opět k drogám.

Zorka ( 23. listopadu 2017 12:32 )

Amerika náš vzor!

bizon_pepa ( 23. listopadu 2017 10:18 )

No je zajimave, jak uz od zacatku tydne probíha v TV kampaň, aby si pacienti stěžovali, ze musi dlouho cekat na léčbu hepatitidy C. Videl jsem, jak se zapojil hlavne Misar z Primy. Pritom C maj snad jen fetky.

moiaza ( 23. listopadu 2017 07:48 )

To je v pořádku. Jen ať ty smažky vychcípají. U nás by pomohlo, kdyby si veškerou léčbu platili ze svého. Když ne, máš smůlu. Ale naše zdravotmictví léči zdarma smažky a slušný člověče, ty plať. Máš smůlu, že nejsi alkoholik a smažka!

Zobrazit celou diskusi