Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapeček (5 týdnů) kvůli nemoci potřebuje nové srdce: Matka prosí všechny o pomoc

Autor: lm - 
14. listopadu 2017
19:22

Na světě je jen pět týdnů a už bojuje o život. Novorozený chlapeček Charlie potřebuje nutně nové srdíčko. Momentálně je nejmladším čekatelem na srdce v Evropské unii a jeho rodiče prosí, aby se lidé registrovali jako dárci orgánů.

Charlie Douthwaite se narodil se syndromem hypoplastického levého srdce, což je vývojová vada, která způsobuje, že levá komora není schopna zajišťovat dostatečný srdeční výdej. Lékaři to zjistili už v těhotenství, Charlieho maminka Tracie ale odmítla potrat a rozhodla se, že pro svého syna bude bojovat. Hned třetí den po narození lékaři chlapečka museli poprvé operovat a čtyři dny nato prodělal srdeční zástavu. Lékaři mu také museli dát na 20 krevních transfuzí.

Chlapečka nyní udržují při životě přístroje a jeho jedinou šancí na život je nové srdíčko. Charlie na dárce čeká už dlouhých pět týdnů a podle britského listu Daily Mail je nejmladším čekatelem v Evropské unii. Zoufalá maminka proto umístila na sociální sítě srdceryvný vzkaz, ve kterém prosí o pomoc.

„Jsem naprosto zoufalá a nejspíš to bude k ničemu, ale zkusím cokoliv, abych pomohla svému dítěti. Můj chlapeček potřebuje srdce. Být na transplantačním seznamu je strašlivé, protože víte, že jiné dítě přijde o život! Někdo ztratí svou pýchu a radost, abyste dostali srdce/orgán, to mi láme srdce. Je to opravdu úžasný dar, který můžete někomu nabídnout. A ráda bych si myslela, že někomu by mohlo přinést velkou útěchu vědomí, že jejich překrásné děťátko nikdy neumře a bude žít nadále a pomůže způsobem, který nelze ani popsat. Chtěla bych dostat tuto zprávu co nejdále (zejména po EU), abych se pokusila pomoct svému dítěti. Nemohu popsat, co Charlie pro nás znamená, je tak drahocenný, tak krásný a tak odvážný a zaslouží si šanci na život,“ napsala na Facebooku Tracie Wright a poprosila o sdílení zprávy.

Její příspěvek během šesti dnů »poslalo dál« přes 70 tisíc lidí a někteří byli dokonce tak dojati, že se okamžitě registrovali jako dárci orgánů. Srdíčko pro Charlieho se ale zatím bohužel nepodařilo najít. 

Video: Karolínka a Rozárka trpí těžkou epilepsií

jasnovidec01 ( 29. listopadu 2017 19:12 )

Blbka.....věděla, že porodí mrzáčka a nechala si ho!!!!?????tomu se říká sobec.teď ať se dívá co způsobila kravka.

skaara ( 15. listopadu 2017 13:11 )

Přesně tak, sice na jedné straně chápu zoufalství té matky, ale přece nemůže nikoho nutit, aby zabil své dítě a ona to bohužel nepřímo dělá

aeraluna ( 15. listopadu 2017 03:09 )

Chudák chlapeček...ovšem rodičům nelze doporučit nic jiného, než se pokusit o dalšího potomka - tady moc perspektivy nevidím.

Simmie1994 ( 15. listopadu 2017 00:22 )

Někdy to může vyjít. Mamky mojí kamarádky byla v těhotenství nemocná a doktoři jí doporučili potrat, že dítě bude nejspíš postižený... kamarádka se narodila úplně zdravá

mesalina ( 14. listopadu 2017 21:49 )

krásný chlapeček, snad to aspoň pro něho dobře dopadne ...

Zobrazit celou diskusi